Flag

Hartige muffins

6 stuks
Gemiddeld
20
Hartige muffins met kaas, kruiden en ham. Heerlijk als snack, lunch of voor bij de borrel.
Hartige muffins klinken misschien ongebruikelijk, maar dat zijn ze zeker niet! Hoewel muffins meestal geassocieerd worden met zoete lekkernijen, biedt dit recept een heerlijke optie voor hartige muffins met kaas, ham en paprikapoeder. Deze veelzijdige muffins zijn geschikt voor diverse gelegenhed...
Logo Image
Baktips
Hartige muffins zijn lekker om koud en warm te eten.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
cupcake-/muffin bakvorm
garde
Voor het hartige muffin beslag
1ei (m)
100 mlzonnebloemolie
250 mlkarnemelk
0,5 tlzout
vers gemalen peper
paprikapoeder
kruiden (vriesverse gehakte en gemengde)
250 gbloem
2,5 tlDr. Oetker Backin (afgestreken)
50 gham (blokjes, gerookt)
50 gGoudse kaas geraspt

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin (afgestreken)

Voorbereiden

Positie rooster: Onder

Baktijd: 35 - 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C


Haal het rooster uit de oven en leg het op het aanrecht. Vet de muffinvorm in een plaats het op het rooster.


Hartige muffins maken
1

Doe het ei, de olie, de karnemelk en de gemengde kruiden in een mengkom en roer het met een garde door.

2

Voeg de bloem en Backin toe en meng het erdoor. Voeg de ham en kaas toe en roer het kort door.

3

Verdeel het hartige muffins beslag met behulp van 2 eetlepels gelijkmatig over de kuiltjes in de bakvorm.

4

Plaats de hartige muffins met bakblik op het rooster in het onderste gedeelte van de oven.


Hartige muffins met kaas bakken
5

Bak de hartige muffins in 35 minuten gaar en goudbruin.

6

Laat de hartige muffins tien minuten afkoelen in de vorm. Daarna kun je de hartige muffins uit de vorm halen.

Baktips

  • Hartige muffins zijn lekker om koud en warm te eten.