Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Halloween laagjestaart

Durf jij 'm te maken....

10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Halloween laagjestaart

Extra nodig:

1 flesje Dr. Oetker Bakspray
springvorm (20 cm)

Voor de halloween taart:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille
200 ml slagroom
3 eieren
30 ml melk
3 el cacao

Voor de taartvulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk
sinaasappelrasp (van een sinaasappel)
stift Dr. Oetker Kleurstoffen (rood en geel)

Voor decoratie:

75 g chocolade sterren

preparation

Bereiding

1

Voor de halloween taart

Bereid de Wolkencake volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak er een chocolade taart van door de cacao en melk toe te voegen aan het beslag.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 50 - 55 minuten

2

Vet de springvorm in met bakspray en verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvorm.

3

Bak de Wolkencake onderin de oven in 55-60 minuten gaar.

4

Prik met en satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster.

5

Voor de halloween taartvulling

Klop voor de botercrème de boter op de laagste stand met de mixer in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de melk, de mix voor botercrème, de sinaasappelrasp en enkele druppels gele en rode kleurstof toe zodat er een mooie oranje kleur ontstaat.

6

Roer het geheel ca. ½ minuut op de laagste stand door elkaar totdat de botercrème iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden.

7

Klop de botercrème op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

8

Snijd de afgekoelde halloween taart in 3 gelijke lagen. Verdeel 1/3 van de botercrème gelijkmatig over de bodem. Leg daar de volgende plak boven op en bestrijk deze ook met de botercrème.

Voedingswaarden Voor het recept Halloween laagjestaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1633 kJ
390 kcal
1398 kJ
334 kcal
Vet 25.45 g 21.76 g
Koolhydraten 33.72 g 28.82 g
Eiwit 5.95 g 5.09 g