Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op “Meer informatie”. Door verder te gaan op de website of door hiernaast op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld. Meer informatie.

Grote Soezen met vers fruit

Bak heerlijke verse soezen en vul deze met vers fruit zoals frambozen, bessen en aardbei.

12 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Grote Soezen met vers fruit

Voor de soezen:

1 pak Dr. Oetker Basismix Soezen
3 eieren
75 ml zonnebloemolie
120 ml water

Voor de vulling:

500 ml slagroom
fruit zoals verse aardbeien, frambozen en blauwe bessen
4 el suiker
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
poedersuiker

Extra nodig:

bakplaat
bakpapier
beslagkom
mixer met garden
schaar

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur en leg bakpapier op de bakplaat.

Elektrische oven: 200°C

Heteluchtoven: 190°C

2

Soezen bereiden:

Doe de mix, de eieren, de zonnebloemolie en het water in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een glad beslag.

3

Scheur de bijgeleverde spuitzakken van elkaar af. Knip één van de spuitzakken ongeveer 5 cm vanaf de punt af. Vouw de rand van de spuitzak om en zet in een hoog glas. Vul de spuitzak met de helft van het beslag.

4

Houd de spuitzak ca. 1 cm boven de bakplaat en spuit 6 hoopjes met een doorsnee van 5 cm op het bakpapier. Houd de spuitzak tijdens het spuiten op dezelfde plek.

5

Vul de spuitzak met de rest van het soezenbeslag en herhaal de vorige stap.

6

Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de soezen in ongeveer 30 tot 35 minuten minuten gaar en goudbruin. Laat de soezen hierna afkoelen op een rooster.

Inclusief: Midden

Baktijd: 30 - 35 Min.

7

Soezen vullen:

Mix de slagroom stijf met 4 el suiker en 2 zakjes Klopfix. Vul de tweede bijgeleverde spuitzak met de opgeklopte slagroom.

8

Snijd de soezen door de midden. Vul de onderste helft met de slagroom en leg hier van alle soorten vers fruit op.

9

Leg nu de bovenste helft omgekeerd op het fruit zodat je een bakje krijgt. Vul deze ook met slagroom en royaal met fruit. Herhaal dit met de andere soezen.

10

Strooi vlak voor het serveren nog wat poedersuiker over het verse fruit.

Voedingswaarden Voor het recept Grote Soezen met vers fruit

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1065kJ
255kcal
1203kJ
288kcal
Vet 23g 26g
Koolhydraten 9.2g 10g
Eiwit 2.6g 2.9g