Grote Soezen met vers fruit

Bak heerlijke verse soezen en vul deze met vers fruit zoals frambozen, bessen en aardbei.

12 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Grote Soezen met vers fruit

Voor de soezen:

2 eieren
100 ml water of melk (melk geeft iets meer kleur en iets meer smaak)
50 g boter
50 g Kristalbloem (Koopmans) (patent)
snufje zout

Voor de vulling:

500 ml slagroom
fruit zoals verse aardbeien, frambozen en blauwe bessen
4 el suiker
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
poedersuiker

Extra nodig:

bakplaat
bakpapier
beslagkom
mixer met gardes
schaar

preparation

Bereiding

1

Soezen bereiden

Doe water/melk in een pannetje en voeg boter en zout toe. Verhit dit mengsel tot de boter geheel is gesmolten. Breng het aan de kook en voeg bloem toe. De bloem en met name het zetmeel in de bloem moet goed gaar gemaakt worden voordat de eieren aan het soezendeeg worden toegevoegd. Verwarm het soezendeeg nog even goed en verwarm ondertussen de oven voor. 

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

2

Neem de pan van het vuur. Voeg de eieren een voor een toe. Wanneer de eieren in een keer worden toegevoegd zal het moeilijk zijn een glad soezendeeg te krijgen. Meng de eieren door het soezendeeg met een houten spatel, niet met een mixer.

3

Vul een spuitzak met spuitmondje naar keuze met het soezendeeg en spuit op de met bakpapier beklede bakplaat soezen in diverse vormen. Plaats de bakplaat in de oven. Open de oven de eerste 20 minuten niet, anders zakken de soezen in.

Elektrische oven: 220 °C

Heteluchtoven 200 °C

Baktijd: 25 Minuten

4

Knip of snijd de soesjes direct na het bakken open, laten de soezen afkoelen. Daarna kun je ze versieren en vullen.

Inclusief Midden

Baktijd: 30 - 35 Minuten

5

Soezen vullen

Mix de slagroom stijf met 4 el suiker en 2 zakjes Klopfix. Vul de tweede bijgeleverde spuitzak met de opgeklopte slagroom.

6

Snijd de soezen door de midden. Vul de onderste helft met de slagroom en leg hier van alle soorten vers fruit op.

7

Leg nu de bovenste helft omgekeerd op het fruit zodat je een bakje krijgt. Vul deze ook met slagroom en royaal met fruit. Herhaal dit met de andere soezen.

8

Strooi vlak voor het serveren nog wat poedersuiker over het verse fruit.

Voedingswaarden Voor het recept Grote Soezen met vers fruit

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 946 kJ
226 kcal
1264 kJ
302 kcal
Vet 19.20 g 25.61 g
Koolhydraten 11.64 g 15.52 g
Eiwit 2.35 g 3.13 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no