Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Griekse Baklava

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Griekse Baklava

Bakgerei:

bakvorm van ca. 24x24 cm of 20x30 cm

Voor baklava:

1 pak diepvries bladerdeeg (Koopmans)
4 zakjes Dr. Oetker Walnoten
150 g Dr. Oetker Garneeramandelen
125 g margarine
citroen
300 g honing
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze Baklava

Verwarm de oven. Haal de bladerdeegplakjes met een mes van elkaar en laat ze ca. 10 minuten ontdooien. Verwijder de folie.

Elektrische oven: 210 °C

Heteluchtoven 190 °C

Baktijd: over 45 Minuten

2

Hak de helft van de walnoten grof. Maal de rest van de walnoten en de amandelen fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Meng alle noten door elkaar.

3

Smelt de boter zonder deze bruin te laten worden. Bestrijk de cakevorm met gesmolten boter. Bestuif het werkvlak met wat bloem en rol een plakje bladerdeeg tot een dun lapje ter grootte van de vorm. Leg de deeglap in de vorm en strijk er 1 el gesmolten boter over. Doe hetzelfde met een tweede lapje. Strijk daar ook weer boter overheen.

4

Verdeel ¼ deel van de noten erover. Ga door totdat de bovenste laag bestaat uit de laatste twee deeglapjes. Giet de rest van de gesmolten boter erover.

5

Zet de baklava iets onder het midden in de oven en bak de baklava goudbruin en gaar.

6

Maak de siroop door de citroen te persen en het sap te mengen met de honing en de Vanillesuiker. Verwarm dit zachtjes tot een dunne vloeibare siroop.

7

Schenk de siroop over de warme baklava. Laat dit enkele uren staan, zodat alles goed kan intrekken.

8

Snijd de baklava in de vorm in plakken of blokjes voor het serveren.

Voedingswaarden Voor het recept Griekse Baklava

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1989kJ
475kcal
1930kJ
461kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g