Voor het recept Griekse Baklava
bakvorm van ca. 24x24 cm of 20x30 cm |
1 pak | diepvries bladerdeeg (Koopmans) |
4 zakjes | Dr. Oetker Walnoten |
150 g | Dr. Oetker Garneeramandelen |
125 g | margarine |
citroen | |
300 g | honing |
1 zakje | Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak |
Verwarm de oven. Haal de bladerdeegplakjes met een mes van elkaar en laat ze ca. 10 minuten ontdooien. Verwijder de folie.
Elektrische oven: 210 °C
Heteluchtoven 190 °C
Baktijd: ongeveer 45 Minuten
Hak de helft van de walnoten grof. Maal de rest van de walnoten en de amandelen fijn in de keukenmachine of met de staafmixer. Meng alle noten door elkaar.
Smelt de boter zonder deze bruin te laten worden. Bestrijk de cakevorm met gesmolten boter. Bestuif het werkvlak met wat bloem en rol een plakje bladerdeeg tot een dun lapje ter grootte van de vorm. Leg de deeglap in de vorm en strijk er 1 el gesmolten boter over. Doe hetzelfde met een tweede lapje. Strijk daar ook weer boter overheen.
Verdeel ¼ deel van de noten erover. Ga door totdat de bovenste laag bestaat uit de laatste twee deeglapjes. Giet de rest van de gesmolten boter erover.
Zet de baklava iets onder het midden in de oven en bak de baklava goudbruin en gaar.
Maak de siroop door de citroen te persen en het sap te mengen met de honing en de Vanillesuiker. Verwarm dit zachtjes tot een dunne vloeibare siroop.
Schenk de siroop over de warme baklava. Laat dit enkele uren staan, zodat alles goed kan intrekken.
Snijd de baklava in de vorm in plakken of blokjes voor het serveren.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1989
kJ
475 kcal |
1930
kJ
461 kcal |
Vet | 32.21 g | 31.27 g |
Koolhydraten | 38.15 g | 37.04 g |
Eiwit | 6.96 g | 6.76 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no