Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Gouden feest stapeltaart met strik en sterren

Voor als je echt wilt uitpakken op een feestje! Een prachtige feest stapeltaart.

20 taartpunten

Voor ervaren bakkers 100 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Gouden feest stapeltaart met strik en sterren

Voor de biscuittaart:

2 pakken Dr. Oetker Biscuittaart
10 eieren
100 ml water

Voor de taartvulling:

2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
250 ml melk
jam (naar keuze)

Om te versieren:

3 - 4 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
stift Dr. Oetker Kleurstoffen (beetje geel en rood)
1 flesje Eetbare goud of zilverspray

Voor het stapelen:

enkele chocoladestick

Extra nodig:

uitsteekvormpje (sterren)
kunststof roller
springvormen (bijv. 24 en 18 cm)
liniaal

preparation

Bereiding

1

Biscuittaart maken

Verwarm de oven voor. Maak het biscuitbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul hiermee 2 verschillende formaten bakblikken (bijvoorbeeld 24 en 18 cm).

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 30 minuten

2

Botercrème maken

Maak de twee zakjes botercrème zoals aangegeven op de verpakking.

3

Taart vullen

Snijd beide taarten in 3 delen zodat je op 2 lagen een vulling kunt smeren. Smeer op 1 laag ongeveer 1-2 cm botercrème. Leg 1 laag taartdeel er weer op en smeer op de 2e laag een lekkere jam. Dek af met laatste deel taart. Smeer daarna de taarten af met botercrème.

4

Taart stapelen en bekleden

Kleur twee verpakkingen fondant oranje. Bekleed de taart met een gele marsepein of fondant.

5

Gebruik chocoladesticks om de taarten op elkaar te kunnen stapelen. Spuit daarna, liefst buiten ivm glitters, de taart goudkleurig.

6

Maak de zilveren decoraties van wit marsepein of fondant en spuit deze zilver.

7

Strik maken

Neem de tijd hiervoor, maak deze paar dagen van te voren.

8

Snijd 12 gelijke stroken uit van 2*12 cm. Plak de uiteinden aan elkaar met water of eetbare lijm zodat je lussen krijgt. Laat deze lussen drogen.

9

Maak ook een rondje waarop je de lussen kunt plakken. Plak de eerste laag lussen op het rondje als alles opgedroogd is. Knip eventueel de uiteinden beetje bij met een schaar.

10

Daarna kun je de 2e laag lussen erop plakken. ndersteund door keukenpapier kun je het laten drogen. Als de strik opgedroogd is kun je deze ook spuiten met de goudkleur. Je kunt de strik goed afgedekt bewaren als deze opgedroogd is in een plastic zak

Decoreer verder de stapeltaart naar wens en plaats de strik op de bovenste taart.

Voedingswaarden Voor het recept Gouden feest stapeltaart met strik en sterren

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 3571 kJ
853 kcal
2881 kJ
688 kcal
Vet 10.50 g 8.47 g
Koolhydraten 54.46 g 43.92 g
Eiwit 5.98 g 4.83 g