Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Gouden feest stapeltaart met strik en sterren

Voor als je echt wilt uitpakken op een feestje! Een prachtige feest stapeltaart.

20 taartpunten

Voor ervaren bakkers 100 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Gouden feest stapeltaart met strik en sterren

Voor de biscuittaart:

2 pakken Dr. Oetker Biscuittaart
10 eieren
100 ml water

Voor de taartvulling:

2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
250 ml melk
jam (naar keuze)

Om te versieren:

3 - 4 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
stift Dr. Oetker Kleurstoffen (beetje geel en rood)
1 flesje Eetbare goud of zilverspray

Voor het stapelen:

enkele chocoladestick

Extra nodig:

uitsteekvormpje (sterren)
kunststof roller
springvormen (bijv. 24 en 18 cm)
liniaal

preparation

Bereiding

1

Biscuittaart maken

Verwarm de oven voor. Maak het biscuitbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul hiermee 2 verschillende formaten bakblikken (bijvoorbeeld 24 en 18 cm).

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 30 Minuten

2

Botercrème maken

Maak de twee zakjes botercrème zoals aangegeven op de verpakking.

3

Taart vullen

Snijd beide taarten in 3 delen zodat je op 2 lagen een vulling kunt smeren. Smeer op 1 laag ongeveer 1-2 cm botercrème. Leg 1 laag taartdeel er weer op en smeer op de 2e laag een lekkere jam. Dek af met laatste deel taart. Smeer daarna de taarten af met botercrème.

4

Taart stapelen en bekleden

Kleur twee verpakkingen fondant oranje. Bekleed de taart met een gele marsepein of fondant.

5

Gebruik chocoladesticks om de taarten op elkaar te kunnen stapelen. Spuit daarna, liefst buiten ivm glitters, de taart goudkleurig.

6

Maak de zilveren decoraties van wit marsepein of fondant en spuit deze zilver.

7

Strik maken

Neem de tijd hiervoor, maak deze paar dagen van te voren.

8

Snijd 12 gelijke stroken uit van 2*12 cm. Plak de uiteinden aan elkaar met water of eetbare lijm zodat je lussen krijgt. Laat deze lussen drogen.

9

Maak ook een rondje waarop je de lussen kunt plakken. Plak de eerste laag lussen op het rondje als alles opgedroogd is. Knip eventueel de uiteinden beetje bij met een schaar.

10

Daarna kun je de 2e laag lussen erop plakken. ndersteund door keukenpapier kun je het laten drogen. Als de strik opgedroogd is kun je deze ook spuiten met de goudkleur. Je kunt de strik goed afgedekt bewaren als deze opgedroogd is in een plastic zak

Decoreer verder de stapeltaart naar wens en plaats de strik op de bovenste taart.

Voedingswaarden Voor het recept Gouden feest stapeltaart met strik en sterren

PER PORTIE/STUK PER 100 G / ML
Energie 3571kJ
853kcal
2881kJ
688kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g