Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Gevuld Lammetje

Leuk om te maken en lekker om op te eten. Een lammetje gevuld met hartige vulling van gehakt, ui en schapenkaas.

1 stuk

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Gevuld Lammetje

Bakgerei:

bakblik
bakpapier
mixer met garden

Voor het deeg:

350 g bloem
100 g tarwebloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
zout
200 ml water (handwarm)
80 ml zonnebloemolie
1 ei

Voor de vulling:

150 g uien
250 g half-om-half gehakt
1 ei
3 el paneermeel
zout
vers gemalen peper
100 g schapenkaas

Om te bestrijken:

1 ei

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze deeg

Bloem in een beslagkom zorgvuldig met de gist vermengen. Overige ingrediënten toevoegen en alles met een mixer met deeghaken kort op de laagste stand en dan op de hoogste stand in ongeveer 5 minuten tot een glad deeg kneden. Het deeg afdekken en op kamertemperatuur 30 minuten laten rijzen. Na het rijzen het deeg nogmaals goed doorkneden en 30 minuten laten narijzen.

2

Ondertussen de oven voorverwarmen en het bakblik beleggen met bakpapier (40x30 cm). Het deeg op een met bloem bestoven werkblad leggen en nogmaals kort doorkneden. Vorm een rol van het deeg en ongeveer eenderde eraf snijden. Het overige deeg op een met bloem bestoven werkblad tot een rol van 23 cm rollen en in 15 stukken van ongeveer 1½ cm dikke stukken snijden.

3

Bereidingswijze vulling

De uien pellen, wassen en in fijne ringen snijden. Gehakt, uien, ei, paneermeel, zout en peper met een mixer met deeghaken goed doorkneden. De schapenkaas in blokjes snijden en door het gehaktmengsel mengen. Vorm van elk stukje deeg een bolletje. Bestuif het werkblad met bloem en druk elk bolletje uit tot een cirkel van 9 cm doorsnede en leg in het midden van de bolletjes een eetlepel vulling. Vouw het deeg om de vulling, zodat de vulling in z'n geheel omsloten is. Leg het met de naad naar beneden op het bakblik. Leeg drie stukken deeg in het midden. Gebruik de overige delen voor de poten, oren en kop van het lammetje. Druk het aan tot de bolletjes ovaal zijn. Laat het deeg nogmaals 25 minuten rijzen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 30 minuten

4

Klop het ei op. Bestrijk het deeg met het ei (voor de ogen, kunt u een kruidnagel in het deeg drukken). Het lam met bakpapier van het bakblik halen en op een keukenrooster laten afkoelen. Het lam smaakt het beste warm.

Voedingswaarden Voor het recept Gevuld Lammetje

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 37974kJ
9070kcal
234kJ
56kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g