Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Geboorte cake

Wordt het een jongen of een meisje? Bij het zien van de roze of blauwe binnenkant na het aansnijden van deze geboorte taart, met roze en blauwe muisjes, zal iedereen het weten!

Ongeveer (minimum) 8 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Geboorte cake

voor de roze of blauwe taartbodem:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (kamertemperatuur)
50 ml water
roze kleurstof of blauwe kleurstof

voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g margarine (zacht)
125 ml melk (koud)
roze kleurstof of blauwe kleurstof

voor decoratie:

½ pak geboortemuisjes roze
½ pak geboortemuisjes blauw
1 verpakking Dr. Oetker Rolfondant wit
1 pak lange vingers

Bakgerei:

decoratielint
mixer met garden
springvorm (Ø 20cm)
boter om in te vetten
taartzaag

Bereiding

Bereiding

1

Roze of blauwe taartbodem bakken:

Verwarm de oven voor. Maak het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar voeg aan het einde van het mixen enkele druppels roze of blauwe kleurstof toe aan het beslag. Bak de taartbodem zoals aangegeven staat op de verpakking in een bakvorm van 20 cm. Laat de taartbodem goed afkoelen.

Elektrische oven: 170°C

Heteluchtoven: 170°C

Inclusief: Midden

Baktijd: 30 - 40 Min.

2

Botercrème kleuren:

Maak de botercrème volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verdeel de botercrème in twee porties, één deel voor de vulling en één deel om de taart af te smeren. Voeg aan één van de porties enkele druppels roze of blauwe kleurstof toe. De andere portie laat je kleurloos.

3

Taart vullen met botercrème:

Snijd met een taartzaag de taartbodem in 3 gelijke lagen. Haal de bovenste 2 lagen tegelijk van de onderste laag af en smeer de onderste laag in met de roze/blauwe botercrème. Leg daarna de twee bovenste lagen samen weer op de onderste laag en haal dan de bovenste laag er weer af. Bestrijk ook de middelste laag met roze/blauwe botercrème en plaats de bovenste laag er weer op. De gehele taart is nu gevuld

4

Taart decoreren met muisjes en lange vingers:

Smeer de taart helemaal af (zijkanten en bovenkant) met blanke botercrème. Plak de lange vingers tegen de zijkant van de taart. Mochten de lange vingers nu teveel aan de bovenkant uitsteken, dan kun je ze aan de onderkant met een scherp mes op maat zagen. Snijd uit een plak uitgerolde witte fondant een groot vraagteken. Plak deze op de bovenkant van de taart. Maak met een mesje een lijn van boven naar beneden om de twee helften aan iedere kant van het vraagteken duidelijk te maken. Strooi aan beide kanten van het vraagteken rustig de muisjes, aan de ene kant de roze/witte en aan de andere kant de blauw/witte. Bind een mooi lint om de taart heen.

5

Geboortetaart aansnijden:

Geboortetaart aansnijden:

Wordt het een jongen of een meisje? Na het aansnijden zal iedereen het weten!

Voedingswaarden Voor het recept Geboorte cake

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1036kJ
416kcal
1121kJ
450kcal
Vet 11g 12g
Koolhydraten 38g 41g
Eiwit 5.2g 5.6g