Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Gebakjes met banketbakkersroom en zomersfruit

Gebakjes met banketbakkersroom en vers zomerfruit: mmmmmmm.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Gebakjes met banketbakkersroom en zomersfruit

Voor de gebakjes met zomerfruit:

300 g Zelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
200 g margarine of boter (koud)
150 g suiker (fijn)
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
1 ei
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
250 ml slagroom
500 g gemengd zomerfruit (aardbeien, rode bessen, frambozen)
2 - 3 takjes citroenmelisse (optioneel)

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Zeef het bakmeel boven een kom, snijd de boter hierin met twee messen klein, voeg suiker, vanillesuiker en ei toe. Kneed het met de vingertoppen snel tot een kruimelig deeg (of gebruik de keukenmachine met messen hiervoor). Maak er een bol van en leg deze 30 minuten in de koelkast.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 25 minuten

2

Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier en vet het in.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 25 minuten

3

Druk het deeg met de bolle kant van een natgemaakte lepel op de bakplaat uit tot een lap van ca. 36x24 cm. Bak de plaatkoek in het midden van de oven.

4

Schuif de koekbodem op een rooster. Bestrijk de nog warme koekbodem met aardbeiensaus. Snijd de afgekoelde koek in 12 stukken van ca. 9 bij 8 cm, zodat je er gebakjes van kunt maken.

5

Maak de extra romige banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom door de banketbakkersroom.

6

Verdeel de room over de gebakjes en druk er met de bolle kant van een lepel een holte in. Zet de gebakjes ca. 2 uur in de koelkast, zodat de room kan opstijven.

7

Was het fruit niet, maar zoek het wel uit. Halveer de grote aardbeien, laat de bessen aan de takjes. (Pluk kleine citroenmelisseblaadjes af). Verdeel het fruit (en de citroenmelisseblaadjes) over de room. En klaar zijn jouw gebakjes met banketbakkersroom en zomerfruit.

Voedingswaarden Voor het recept Gebakjes met banketbakkersroom en zomersfruit

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1675 kJ
400 kcal
1248 kJ
298 kcal
Vet 22.22 g 16.59 g
Koolhydraten 43.53 g 32.48 g
Eiwit 4.58 g 3.41 g