Gebakjes met banketbakkersroom en zomersfruit

Gebakjes met banketbakkersroom en vers zomerfruit: mmmmmmm.

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Gebakjes met banketbakkersroom en zomersfruit

Voor de gebakjes met zomerfruit:

300 g Zelfrijzend bakmeel (bijv. Koopmans)
200 g margarine of boter (koud)
150 g suiker (fijn)
2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker
1 ei
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Banketbakkersroom
250 ml slagroom
500 g gemengd zomerfruit (aardbeien, rode bessen, frambozen)
2 - 3 takjes citroenmelisse (optioneel)

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze

Zeef het bakmeel boven een kom, snijd de boter hierin met twee messen klein, voeg suiker, vanillesuiker en ei toe. Kneed het met de vingertoppen snel tot een kruimelig deeg (of gebruik de keukenmachine met messen hiervoor). Maak er een bol van en leg deze 30 minuten in de koelkast.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 25 Minuten

2

Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier en vet het in.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 25 Minuten

3

Druk het deeg met de bolle kant van een natgemaakte lepel op de bakplaat uit tot een lap van ca. 36x24 cm. Bak de plaatkoek in het midden van de oven.

4

Schuif de koekbodem op een rooster. Bestrijk de nog warme koekbodem met aardbeiensaus. Snijd de afgekoelde koek in 12 stukken van ca. 9 bij 8 cm, zodat je er gebakjes van kunt maken.

5

Maak de extra romige banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom door de banketbakkersroom.

6

Verdeel de room over de gebakjes en druk er met de bolle kant van een lepel een holte in. Zet de gebakjes ca. 2 uur in de koelkast, zodat de room kan opstijven.

7

Was het fruit niet, maar zoek het wel uit. Halveer de grote aardbeien, laat de bessen aan de takjes. (Pluk kleine citroenmelisseblaadjes af). Verdeel het fruit (en de citroenmelisseblaadjes) over de room. En klaar zijn jouw gebakjes met banketbakkersroom en zomerfruit.

Voedingswaarden Voor het recept Gebakjes met banketbakkersroom en zomersfruit

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1675 kJ
400 kcal
1248 kJ
298 kcal
Vet 22.22 g 16.59 g
Koolhydraten 43.53 g 32.48 g
Eiwit 4.58 g 3.41 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no