Flag

Feesttaart van cake

1 taart
Gemakkelijk
20
Van cake maak je eenvoudig een feesttaartje. Alleen nog maar versieren en de taart is klaar voor het feest.
Logo Image
Baktips
Variatietip: Bestrijk de onderste cakelaag met slagroom en Dr. Oetker Chocoladesaus en de bovenkant met Dr. Oetker Chocoglazuur.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
springvorm (20 cm)
mixer met gardes
Voor de taart
1 pakKoopmans Fijne Cake mix
150 gmargarine
4eieren
50 mlmelk
250 mlslagroom
3 elsuiker
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
1 tubeaardbeiensaus
2 zakjesDr. Oetker Glazuur Wit
1 tubeDr. Oetker Decoratiestiften Kleur
0,5 flesjesDr. Oetker Minifeest
strooibusDr. Oetker Regenboogfantasie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
Picture - Dr. Oetker Glazuur Wit
Picture - Dr. Oetker Decoratiestiften Kleur
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
1

Voor de caketaart

Volg de bereidingswijze op het pak cakemix. Schep het beslag in de ingevette vorm en strijk het glad. Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin.

Baktijd: 60 - 70 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Laat de caketaart goed afkoelen, verwijder de vorm. Snijd de caketaart horizontaal door.

3

De caketaart vullen

Leg een helft met het snijvlak naar boven op een taartschaal. Klop de slagroom stijf met de suiker en een zakje Klop-Fix. Bestrijk de caketaart met slagroom en verdeel de aardbeiensaus over de slagroom. Leg de tweede cakehelft met het snijvlak naar beneden er bovenop.

4

Bereid het glazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Bestrijk de bovenkant van de caketaart met het glazuur. Strooi er direct een van de strooidecoraties over en laat in het midden een stuk vrij om de tekst op te schrijven.

5

Laat het glazuur hard worden. Schrijf de naam van de jarige of een andere tekst op de caketaart.

Baktips

  • Variatietip: Bestrijk de onderste cakelaag met slagroom en Dr. Oetker Chocoladesaus en de bovenkant met Dr. Oetker Chocoglazuur.