Flag

Feesttaart met strik

20 taartpunten
Moeilijk
100
Dat is nog eens een cadeau! Zo maak je een schitterende feesttaart met strik.
Logo Image
Baktips
Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Extra nodig
2springvormen 2 verschillende formaten bakblikken (bv 24 en 18 cm).
mixer met gardes
keukenpapier
kunststof mesje voor fondant
Voor de biscuittaart
2 pakkenDr. Oetker Biscuittaart Naturel
10eieren
100 mlwater
Voor de taartvulling
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
125 mlmelk
100 gboter
jam naar keuze
Voor het versieren
500 gfondant naar keuze of marsepein
Voor het stapelen
enkelechocoladestick

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
1

Biscuittaarten bakken

Verwarm de oven voor. Maak het biscuitbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul hiermee 2 verschillende formaten bakblikken (bv 24 en 18 cm). Kun je de springvormen naast elkaar bakken, dan kun je de taarten in een keer bakken. Anders kun je het beste de taarten om en om bereiden.

Positie rooster: Midden

Baktijd: ongeveer 30 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Maak de botercrème zoals aangegeven op de verpakking.

3

Snijd beide taarten in 3 delen zodat je op 2 lagen een vulling kunt smeren. Smeer op 1 laag ongeveer 1-2 cm botercrème. Leg 1 laag taartdeel er weer op en smeer op de 2e laag een lekkere jam. Dek af met laatste deel taart. Smeer daarna de taarten af met botercrème.

4

Bekleed de taart met een kleur marsepein of fondant naar wens. Gebruik chocoladesticks om de taarten op elkaar te kunnen stapelen. Prik in de onderste taart een aantal chocoladesticks waarop je de andere taart vast zet.

5

Strik maken van fondant

Neem de tijd hiervoor, maak deze paar dagen van te voren. Snijd 12 gelijke stroken uit van 2*12 cm. Plak de uiteinden aan elkaar met water of eetbare lijm zodat je lussen krijgt. Laat deze lussen drogen. Maak ook een rondje waarop je de lussen kunt plakken. Plak de eerste laag lussen op het rondje als alles opgedroogd is. Knip eventueel de uiteinden beetje bij met een schaar. Daarna kun je de 2e laag lussen erop plakken. Ondersteund door keukenpapier kun je het laten drogen. Je kunt de strik goed afgedekt bewaren als deze opgedroogd is in een plastic zak.

6

Versier verder de taart naar wens en plaats de strik op de bovenste taart.

Baktips

  • Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.