Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Feesttaart met strik

Dat is nog eens een cadeau! Zo maak je een schitterende feesttaart met strik.

20 taartpunten

Voor ervaren bakkers 100 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Feesttaart met strik

Extra nodig:

2 springvormen 2 verschillende formaten bakblikken (bv 24 en 18 cm).
mixer met garden
keukenpapier
kunststof mesje voor fondant

Voor de biscuittaart:

2 pakken Dr. Oetker Biscuittaart
10 eieren
100 ml water

Voor de taartvulling:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
125 ml melk
100 g boter
jam naar keuze

Voor het versieren:

500 g fondant naar keuze of marsepein

Voor het stapelen:

enkele chocoladestick

preparation

Bereiding

1

Biscuittaarten bakken

Verwarm de oven voor. Maak het biscuitbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul hiermee 2 verschillende formaten bakblikken (bv 24 en 18 cm). Kun je de springvormen naast elkaar bakken, dan kun je de taarten in een keer bakken. Anders kun je het beste de taarten om en om bereiden.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 30 minuten

2

Maak de botercrème zoals aangegeven op de verpakking.

3

Snijd beide taarten in 3 delen zodat je op 2 lagen een vulling kunt smeren. Smeer op 1 laag ongeveer 1-2 cm botercrème. Leg 1 laag taartdeel er weer op en smeer op de 2e laag een lekkere jam. Dek af met laatste deel taart. Smeer daarna de taarten af met botercrème.

4

Bekleed de taart met een kleur marsepein of fondant naar wens. Gebruik chocoladesticks om de taarten op elkaar te kunnen stapelen. Prik in de onderste taart een aantal chocoladesticks waarop je de andere taart vast zet.

5

Strik maken van fondant

Neem de tijd hiervoor, maak deze paar dagen van te voren. Snijd 12 gelijke stroken uit van 2*12 cm. Plak de uiteinden aan elkaar met water of eetbare lijm zodat je lussen krijgt. Laat deze lussen drogen. Maak ook een rondje waarop je de lussen kunt plakken. Plak de eerste laag lussen op het rondje als alles opgedroogd is. Knip eventueel de uiteinden beetje bij met een schaar. Daarna kun je de 2e laag lussen erop plakken. Ondersteund door keukenpapier kun je het laten drogen. Je kunt de strik goed afgedekt bewaren als deze opgedroogd is in een plastic zak.

6

Versier verder de taart naar wens en plaats de strik op de bovenste taart.

Voedingswaarden Voor het recept Feesttaart met strik

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1486kJ
355kcal
1365kJ
326kcal
Vet 10.94g 10.04g
Koolhydraten 44.63g 40.94g
Eiwit 27.05g 24.82g