Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Een bosje bloemen cupcakes

Wie verras jij met dit mooie bosje bloemen?

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Een bosje bloemen cupcakes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren op kamertemperatuur
1 pak Dr. Oetker Cakevormpjes

Voor decoratie:

½ pak Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
½ flesje Dr. Oetker Zachte Parels Zilver

Kunststof mesje

Ovale uitsteker

cupcake bakvorm

Bereiding

Bereiding

1

Bereidingswijze cupcakes:

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak. Laat ze na het bakken afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: ongeveer 22 Min.

2

Bloemstelen en bloemblaadjes van marsepein:

Neem een stukje groene marsepein en kneed dat even soepel. Rol hiervan dunne sliertjes van ongeveer een halve cm doorsnede. Dit worden de steeltjes van de bloemetjes. Rol voor de blaadjes wat groene marsepein uit. Begin hiervoor met een bolletje marsepein (gerold in de hand), strooi wat poedersuiker op het werkblad en rol de marsepein uit met bij voorkeur met een kunststof roller tot een plak. Zorg dat de plak ongeveer 2-3 mm dik is. Neem een ovalen uitsteker of die in de vorm van een blad of snij zelf de vorm van een blad uit de marsepein met een kunststof mesje. De nerfjes van het blad kun je met datzelfde mesje erin tekenen.

3

Bloemen van marsepein:

De bloemetjes kunnen gemaakt worden van kleine bloemuitstekers, gestoken uit een uitgerolde plak marsepein van roze. Voor de afwisseling kun je wat blanke marsepein met roze marsepein door elkaar kneden om het lichtroze te maken. In de kern van het bloemetje kan een pareltje worden gedrukt. Gebruik voor het strikje de Chocolade Stiften, liefst de pure- of melkchocoladesmaak.

Voedingswaarden Voor het recept Een bosje bloemen cupcakes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 932kJ
224kcal
1645kJ
396kcal
Vet 13g 24g
Koolhydraten 23g 40g
Eiwit 3.2g 5.7g