Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Duo Kwarktaart met chocoglazuur en seizoensfruit

recipe-Duo Kwarktaart met chocoglazuur en seizoensfruit

Een feestje te vieren? Maak deze mooie en vooral erg lekkere duo kwarktaart. Vier het feestje mee.

12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Duo Kwarktaart met chocoglazuur en seizoensfruit

Voor de duo-kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Duo Kwarktaart Aardbei & Vanille
500 g volle kwark
60 g boter
350 ml water
2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco
rood fruit (300 g)
500 g aardbeienkwark

Extra nodig:

springvorm 20 cm

Bereiding

Bereiding

1

Plaats het bijgesloten velletje bakpapier over de bodem van de springvorm en sluit de rand van de vorm hierop aan.

2

Smelt de boter in een steelpan. Neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met het kruimelmengsel en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de vorm 10 minuten in de koelkast.

3

Doe het water (175 ml op kamertemperatuur) en naturel kwark in een kom en meng dit met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Voeg een zakje kwarktaartmix toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.

4

Verdeel het naturelmengsel over de bodem en zet de kwarktaart 10 minuten in de koelkast.

5

Doe opnieuw eerst het water (175 ml) in de kom. Voeg hier de volle of halfvolle aardbeienkwark aan toe. Meng dit met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad aardbeienkwarktaart mengsel.

6

Voeg het tweede zakje kwarktaartmix toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa.

7

Verdeel de aardbeien laag over de naturel laag en laat de duo kwarktaart ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.

8

Schenk het taartmengsel over de vanille taartvulling en laat de duo kwarktaart minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.

9

Smelt de chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Verdeel de chocoglazuur beetje bij beetje over de rand van de taart zodat je het drip-effect krijgt (zie video). Verdeel tot slot de overgebleven chocolglazuur over het midden van de taart. Decoreer de nog zachte glazuur met rood fruit.

Voedingswaarden Voor het recept Duo Kwarktaart met chocoglazuur en seizoensfruit

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1371kJ
329kcal
715kJ
171kcal
Vet 20g 11g
Koolhydraten 27g 14g
Eiwit 7.9g 4.1g