Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Duo Brownie wit en puur

Witte chocolade, pure chocolade, knapperig van buiten en zacht van binnen. Dat is natuurlijk de Duo Brownie.

8 porties

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Duo Brownie wit en puur

Voor de brownie:

1 pak Dr. Oetker Verwen Brownies Duo Brownie Wit & Puur
50 g margarine (2x 25 gram)
100 ml water (2x 50 ml)

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is, zodat de boter zacht is. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

2

Brownie beslag bereiden

Klop 25 g boter met de mixer zacht. Voeg de witte brownie mix en 50 ml water toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

3

Mix het geheel met de mixer gedurende een halve minuut op de middelste stand tot een glad beslag. Verdeel het witte brownie beslag gelijkmatig over de brownievorm.

4

Klop 25 g boter met de mixer zacht voor het donkere brownie beslag (kom schoonmaken is niet nodig). Voeg de brownie mix en 50 ml water toe en meng alles met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

5

Mix het geheel met de mixer gedurende een halve minuut op de middelste stand tot een glad beslag. Verdeel het donkere brownie beslag gelijkmatig over het witte brownie beslag. Schep een eetlepel brownie beslag uit de bakvorm (vanaf de bodem van de bakvorm) en draai deze om zodat het witte brownie beslag naar boven komt. Herhaal dit 5 keer op verschillende plaatsen, zodat er een marmer effect ontstaat.

6

Brownie bakken

Plaats de brownie vorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de brownie in ca. 40 minuten gaar. De brownie is klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig. Laat de brownie in de vorm goed afkoelen voordat je de vorm verwijdert.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: over 40 Minuten

Voedingswaarden Voor het recept Duo Brownie wit en puur

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 888kJ
212kcal
1361kJ
325kcal
Vet 9g 14g
Koolhydraten 29g 45g
Eiwit 2g 3g