Flag

Surprise inside: cupcakes met salted caramel

12 cupcakes
Gemakkelijk
40
Het lijkt een eenvoudig cupcake. Schijn bedriegt, wacht maar tot je een hapje neemt. Een heerlijke zachte salted caramel vulling! Suprise inside.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
100 gmargarine (op kamertemperatuur)
2eieren op kamertemperatuur
100 mlmelk
Voor de karamelvulling
1 blaadjeDr. Oetker Gelatine
160 gboter (ongezouten)
60 gbasterdsuiker (bruine)
1 blikjegecondenseerde melk
snufjezout
Voor de topping
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter (zachte)
125 mlmelk (koud)
Dr. Oetker Nougatine
Extra nodig
1 doosjeDr. Oetker Cupcake Vormpjes
mixer met gardes
beslagkom
spuitzak met spuit- en stermondje

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
1

Bereidingswijze cupcakes

Bereid het beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Cupcakes bakken

Bak de Cupcakes in ongeveer 24 minuten gaar en laat ze daarna een klein beetje afkoelen op een rooster, zodat je ze vast kunt pakken.

Baktijd: 24 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C


Salted caramel saus maken

Smelt 160 g ongezouten boter op een laag vuur in een steelpannetje. Roer de basterdsuiker en de gecondenseerde melk erdoor. Houd het mengsel tegen de kook aan en blijf ongeveer 10 minuten goed roeren tot de karamel de goede dikte heeft. De karamel moet stevig zijn, maar nog wel schenkbaar.

3

Giet de salted karamelsaus over in een spuitzak met een stevig spuitmondje. Prik het spuitmondje in het gebakken cakeje en spuit de vulling in de kern. Voor het lekkerste resultaat vul je het cakeje als deze nog handwarm is.

4

Bereid de Mix voor Luchtige Botercrème zoals beschreven staat op de verpakking. Doe de botercrème in een spuitzak en maak een mooie toef op de cupcakes. Strooi tot slot een beetje Nougatine over.