Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Duffins met Salted Caramelvulling

Kun je niet kiezen tussen muffins en donuts? Neem ze allebei en bak Duffins!

12 stuks

Wat bakervaring gewenst 70 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Duffins met Salted Caramelvulling

Voor de duffins:

150 g ontpitte dadels en fijngehakt
150 ml water
115 g boter
75 g basterdsuiker (bruine)
1 ei maat L (losgeklopt)
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
snufje zout
340 g bloem
2 zakjes Dr. Oetker Backin
225 ml volle melk

Voor vulling en decoratie:

1 blikje gecondenseerde melk
snufje zout
100 g boter
100 g basterdsuiker

Extra nodig:

pan
beslagkom
mixer met garden
spuitzak met stevig spuitmondje

preparation

Bereiding

Eenvoudige salted caramel saus maken

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe. 

1

Duffins maken

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 190 °C

Heteluchtoven 180 °C

2

Doe de fijngehakte dadels in een steelpan met 150 ml water. Breng het water aan de kook en laat het 5 minuutjes zachtjes doorkoken, tot de dadels zacht zijn. Haal de pan van het vuur en roer het door tot een glad geheel. Zet de pan opzij en laat het goed afkoelen.

3

Vet de bakvorm in met een klein beetje boter of gebruik de bakspray.

Doe de boter (115 gram) en donkere basterdsuiker bij het koude dadelmengsel klop het romig. Voeg het losgeklopte ei, snufje zout en de vanillesuiker toe. Zeef de bloem en Backin erboven. Mix het geheel door elkaar en voeg beetje bij beetje melk toe en mix tot een mooi deeg ontstaat.

4

Verdeel het duffin deeg over de muffin vorm. De vormpjes moeten vrij vol zitten. Bak de duffins in 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Er moet een bultje ontstaan.

Baktijd: 25 - 30 minuten

5

Vullen en decoreren

Laat de duffins 5 minuten afkoelen en zet ze daarna op een rooster. Vul een spuitzak met een stevig spuitmondje, met de zelfgemaakte salted caramelsaus. Druk met spuitmondje in de nog iets warme duffin en vul de duffin met heerlijke karamelsaus.

6

Smelt de boter en bestrijk de duffins met gesmolten boter en strooi er daarna suiker overheen.

Duffins zijn zowel warm als koud lekker!

Voedingswaarden Voor het recept Duffins met Salted Caramelvulling

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 8759 kJ
2092 kcal
632 kJ
151 kcal
Vet 19.59 g 1.42 g
Koolhydraten 431.14 g 31.17 g
Eiwit 25.72 g 1.86 g