Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Druiven-Bosvruchtentaart

Een heerlijke bosvruchten kwarktaart met verse druiven en een bodem van lange vingers.

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Druiven-Bosvruchtentaart

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart Naturel (zonder bodem)
125 g lange vingers
80 g margarine
200 ml rode druivensap
200 ml water
500 ml magere kwark
250 ml slagroom
300 g bosvruchten

Mixer met garden

Springvorm 24 cm

Steelpannetje

Bereiding

Bereiding

1

Taartbodem bereiden

Bedek de springvormbodem met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Doe de lange vingers in een diepvrieszakje. Sluit deze goed af en verkruimel de lange vingers met een deegroller. Smelt 80 gram boter in een pannetje. Laat de boter iets afkoelen.

2

Doe de kruimels in een kom en roer de gesmolten boter door de kruimels. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ongeveer 10 minuten in de koelkast.

Opstijftijd: 10 Min.

3

Taartmengsel maken

Doe het water in een beslagkom en voeg het rode druivensap toe. Voeg de taartmix toe en klop dit met de mixer met garden op de laagste stand in één minuut tot een glad mengsel.

4

Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand tenminste 2 minuten tot een luchtige massa.

5

Leg wat bosvruchten apart voor de garnering van de taart. Meng de andere bosvruchten met een spatel voorzichtig door het taartmengsel.

6

Schenk het mengsel voorzichtig op de bodem en laat de taart minimaal 2½ uur opstijven in de koelkast. Garneer de kwarktaart met de bosvruchten.

Opstijftijd: 150 - 180 Min.

Voedingswaarden Voor het recept Druiven-Bosvruchtentaart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 884kJ
208kcal
765kJ
180kcal
Vet 12g 10g
Koolhydraten 21g 18g
Eiwit 5.1g 4.4g