Flag

Donuts

12 stuks
Gemiddeld
40
Wie kent ze niet de beroemde Donuts? Donuts bakken is eenvoudiger dan je denkt.
Logo Image
Baktips
Je kunt de donuts ook versieren met Gebaksglazuur of Roze Glazuur en één van de strooidecoraties van Dr. Oetker.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
plasticfolie
frituurpan
Voor donuts
375 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Gist
40 gsuiker
snufjezout
2eidooiers
150 mlmelk (lauw)
60 gmargarine (gesmolten en afgekoeld)
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Choco of Glazuur Wit
Dr. Oetker Regenboogfantasie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco  of Glazuur Wit
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
1

Het donuts deeg

Zeef de bloem boven een beslagkom. Meng de gist door de bloem. Voeg de suiker, het zout, de eidooiers, melk en boter toe en kneed het met een mixer met deeghaken eerst op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand in ongeveer vijf minuten tot een deeg. Dek de kom af met plasticfolie en laat het een half uur rijzen op kamertemperatuur.

Baktijd: ongeveer 5 Minuten

2

Bestrooi een werkblad met een dun laagje bloem en kneed het deeg nog een keer kort door. Rol het uit tot een lap van 1 cm dik. Steek cirkels met een doorsnede van 9 cm, steek vervolgens een kleine cirkel uit het midden, zodat de donut vorm ontstaat. Leg de ringen op een bord of bakplaat. Dek het af met het folie en laat het nog een keer een half uur rijzen.

3

Verwarm de frituurpan tot 180°C. Bak de donuts aan beide kanten goud bruin. Haal het deeg met een schuimspatel uit de pan. Leg de donuts in een vergiet om ze te laten uitlekken en afkoelen.

4

Donuts versieren

Verwarm de chocoglazuur volgens de aanwijzingen op het zakje. Bestrooi het zachte glazuur met hageslag.

Baktips

  • Je kunt de donuts ook versieren met Gebaksglazuur of Roze Glazuur en één van de strooidecoraties van Dr. Oetker.