Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Dambord Cake

Met de spectaculaire binnenkant van deze taart verras je iedereen! Als je de dambord cake aansnijdt zie je namelijk goed de zwarte en witte blokjes zoals op een dambord. De buitenkant van deze dambord cake versier je zoals je zelf wilt.

ongeveer 8 - 12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 100 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Dambord Cake

Bakgerei:

springvorm 20 cm
mixer met garden
boter om in te vetten
grote ronde uitsteekvormen 2 tot 3 verspringende maten (verkrijgbaar in speciaalzaken)
taartzaag

voor de naturel taartbodem:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (op kamertemperatuur)
50 ml water

voor de choco taartbodem:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart
5 eieren (op kamertemperatuur)
50 ml water
3 - 4 el cacao

voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)

preparation

Bereiding

1

Taartbodem bakken

Verwarm de oven voor. Vet de bakvorm van 20 cm in. Maak het beslag van één verpakking en bak de taartbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de taartbodem na het bakken goed afkoelen. Maak de bakvorm schoon.

Elektrische oven: ongeveer 170 °C

Heteluchtoven ongeveer 170 °C

Baktijd: ongeveer 30 - 40 minuten

2

Choco taartbodem bakken

Maak het beslag van de tweede verpakking Biscuitmix en voeg hier 2-3 eetlepels cacaopoeder aan toe. Vet de bakvorm opnieuw in en bak de choco taartbodem. Laat ook deze na het bakken goed afkoelen.

3

Taartringen maken

Keer de taarten om en snijd de bollingen eraf met een taartzaag. Zorg dat beide taarten even hoog zijn. Snijd nu beide taarten in 2 gelijke lagen. Leg eerst alle vanille-lagen van elkaar af. Zoek 3 maten ringen uit die elk dezelfde afstand van elkaar verspringen qua grootte. Steek hiermee uit beide vanillecake-lagen 3 cirkels. Leg dan alle chococake-lagen van elkaar af. En snijd daar ook drie cirkels uit.

4

Dambord taartbodem maken

Nu ga je de ringen mixen. Dus leg een ringen vanille cake in de chococake ringen en anderom. Zo krijg je weer nieuwe taartlagen alleen met om en om vanille en chocolade. (zie foto). Maak de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje en bestrijk elke laag cake met een dunne laag. Leg de lagen op elkaar met om en om vanille en choco aan de buitenkant.. Als je het goed hebt gedaan heb je vier cakelagen zoals op de foto.

5

Dambord cake afsmeren met botercrème

Smeer je de cake af met de botercrème en dan je hebt een Dambord Cake. Als je de dambord cake aansnijdt zie je aan de binnenzijde de blokjes zoals op een dambord.

Voedingswaarden Voor het recept Dambord Cake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1712kJ
409kcal
1038kJ
248kcal
Vet 18.72g 11.34g
Koolhydraten 42.38g 25.69g
Eiwit 11.47g 6.95g