Flag

Dambord Cake

ongeveer 8 - 12 taartpunten
Moeilijk
100
Met de spectaculaire binnenkant van deze taart verras je iedereen! Als je de dambord cake aansnijdt zie je namelijk goed de zwarte en witte blokjes zoals op een dambord. De buitenkant van deze dambord cake versier je zoals je zelf wilt.
Logo Image
Baktips
Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
springvorm 20 cm
mixer met gardes
boter om in te vetten
grote ronde uitsteekvormen 2 tot 3 verspringende maten (verkrijgbaar in speciaalzaken)
taartzaag
voor de naturel taartbodem
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren (op kamertemperatuur)
50 mlwater
voor de choco taartbodem
1 pakDr. Oetker Biscuittaart Naturel
5eieren (op kamertemperatuur)
50 mlwater
3 - 4 elcacao
voor de botercrème
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter (zacht)
125 mlmelk (koud)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Botercrème
1

Taartbodem bakken

Verwarm de oven voor. Vet de bakvorm van 20 cm in. Maak het beslag van één verpakking en bak de taartbodem volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de taartbodem na het bakken goed afkoelen. Maak de bakvorm schoon.

Baktijd: ongeveer 30 - 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: ongeveer 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: ongeveer 170 °C

2

Choco taartbodem bakken

Maak het beslag van de tweede verpakking Biscuitmix en voeg hier 2-3 eetlepels cacaopoeder aan toe. Vet de bakvorm opnieuw in en bak de choco taartbodem. Laat ook deze na het bakken goed afkoelen.

3

Taartringen maken

Picture - Dambord-cake-stap-1.png

Keer de taarten om en snijd de bollingen eraf met een taartzaag. Zorg dat beide taarten even hoog zijn. Snijd nu beide taarten in 2 gelijke lagen. Leg eerst alle vanille-lagen van elkaar af. Zoek 3 maten ringen uit die elk dezelfde afstand van elkaar verspringen qua grootte. Steek hiermee uit beide vanillecake-lagen 3 cirkels. Leg dan alle chococake-lagen van elkaar af. En snijd daar ook drie cirkels uit.

4

Dambord taartbodem maken

Picture - Dambord-cake-stap-2.png

Nu ga je de ringen mixen. Dus leg een ringen vanille cake in de chococake ringen en anderom. Zo krijg je weer nieuwe taartlagen alleen met om en om vanille en chocolade. (zie foto). Maak de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op het zakje en bestrijk elke laag cake met een dunne laag. Leg de lagen op elkaar met om en om vanille en choco aan de buitenkant.. Als je het goed hebt gedaan heb je vier cakelagen zoals op de foto.

5

Dambord cake afsmeren met botercrème

Picture - Dambord-Cake.jpg

Smeer je de cake af met de botercrème en dan je hebt een Dambord Cake. Als je de dambord cake aansnijdt zie je aan de binnenzijde de blokjes zoals op een dambord.

Baktips

  • Let op! de bereidingswijze van Dr. Oetker Biscuittaart is onlangs gewijzigd. Deze receptuur is op basis van Dr. Oetker Basismix Biscuittaart. Heb jij een roze verpakking met de naam Biscuitmix Basismix voor taart, volg dan de bereidingswijze op het pak.