Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Cupcakes met chocobomen met sneeuw

Sneeuw, je houdt er van of niet. Maar een cupcake met sneeuw, die kunnen wij niet weerstaan ;-)

12 cupcakes

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcakes met chocobomen met sneeuw

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 g margarine op kamertemperatuur
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor de sneeuw topping:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
kristalsuiker

Voor de chocoboompjes:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin

Extra nodig:

plasticfolie of hoesje
kwastje
papier met boompjes

preparation

Bereiding

1

Cupcakes bakken

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Boompjes maken

Verwarm de Choco dip volgens de aanwijzingen op het bekertje.

3

Leg het plasticfolie of hoesje over de uitgeprinte of getekende boompjes. Gebruik het penseel en schilder met de choco dip op het hoesje de vorm van de boompjes. Vul dezé helemaal met de choco. Laat de boompjes even drogen en schilder daarna nog een laagje choco op het boompje. .

4

Zo stapel je de choco en krijgt je boompje steeds meer vorm en stevigheid. Maak de overgang van de stam naar de takken goed dik, anders breken de takken snel af als je het boompje voorzichtig los maakt van het hoesje

5

Maak de botercrème zoals aangegeven staat op de verpakking. Versier de bovenkant van de cupcake met de botercrème in en doop deze daarna in de kristalsuiker.

6

Maak een inkeping aan de bovenkant van de cupcake en zet daar voorzichtig het boompje in.

7

Leg nu op alle takken een beetje botercrème. Neem een theelepeltje suiker en strooi over de botercrème . Nu lijkt het alsof er sneeuw op de takken ligt. Doe dit alles met heel veel geduld, anders breken de chocoboompjes.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcakes met chocobomen met sneeuw

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1604 kJ
383 kcal
1671 kJ
399 kcal
Vet 28.16 g 29.33 g
Koolhydraten 27.71 g 28.86 g
Eiwit 4.20 g 4.38 g