Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Cupcake Regenlaarzen

Het regent, het regent.....tijd om cupcakes te bakken! Zet de regenlaarsjes klaar in het gras.

Ongeveer (minimum) 10 - 12 cupcakes

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake Regenlaarzen

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
2 eieren
100 ml melk
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
25 g cacao

Voor de regenlaarsjes cupcake:

1 el chocoladepasta
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koude)
groene kleurstof
1 doosje Dr. Oetker Rolfondant wit
½ verpakking Dr. Oetker Rolfondant roze

Bakgerei:

enkele Decoratie parapluutjes parapluutjes
spuitzak
sterspuitmondje 1M of 1B Wilton

Bereiding

Bereiding

1

Cupcakes maken:

Maak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en dit voeg je toe aan het beslag. Laat ze goed afkoelen.

2

Aarde op cupcake

Aarde op cupcake

Smeer een klein laagje chocoladepasta op de cupcake, dit is de 'aarde'.

3

Gras op cupcake

Gras op cupcake

Maak de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking van Dr. Oetker Mix voor Luchtige botercrème. Voeg enkele druppels groene kleurstof toe en zorg dat de botercrème een egale groene kleur krijgt. Vul een spuitzak met de botercrème en gebruik een spuitmondje met allemaal kleine gaatjes erin om het gras te maken. Bijvoorbeeld Wilton 233 (Multi-open Carded). Spuit iedere keer een klein beetje en maak aan het eind van het spuiten een trekkende beweging naar boven, zo blijven de sliertjes een beetje rechtop staan.

4

Gras op bovenzijde cupcake

Gras op bovenzijde cupcake

Vul de gehele bovenste laag van je cupcake met het gras.

5

Regenlaarsje op cupcake

Regenlaarsje op cupcake

Rol van wit fondant een dik rolletje van ongeveer 1 cm dik en 4 cm lang.

6

Cupcake Regenlaarsje van fondant vormen a.

Cupcake Regenlaarsje van fondant vormen a.

Duw de uiteinden een klein beetje naar elkaar toe zodat er net onder het midden een knik ontstaat in het rolletje.

7

Cupcake Regenlaarsje van fondant vormen b.

Cupcake Regenlaarsje van fondant vormen b.

Zet het rolletje rechtop en duw bovenop de 'neus' van de schoen zodat de onderkant wat platter wordt en knijp een beetje in de zijkanten zodat de bovenkant ook weer niet te plat wordt. Duw de hiel ook een beetje richting de ondergrond zodat het een stevige laars wordt. Doe dit zo voor beide laarzen. Versier de laarzen met kleine roze stipjes en sliertjes roze fondant.

8

Paraplu en laarzen op cupcake

Paraplu en laarzen op cupcake

Steek uit een dun plakje witte fondant hele kleine rondjes met een uitsteker en bevestig deze met wat eetbare lijm of wat botercrème op een ijsparapluutje. Nu heb je een gestippeld parapluutje.

9

Cupcake laarzen en paraplu in het gras

Cupcake laarzen en paraplu in het gras

Zet de laarzen in het 'gras' en prik het parapluutje achter de laarzen in je cupcake.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake Regenlaarzen

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 828kJ
280kcal
1268kJ
428kcal
Vet 11g 17g
Koolhydraten 25g 38g
Eiwit 2.9g 4.5g