Cupcake regenboog fantasie

Geef eenvoudig kleur aan je cupcake! Gevuld met fantasie decoratie en een heerlijke toef botercrème!

12 cupcakes

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake regenboog fantasie

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker CupCakes Naturel
100 g boter of margarine
1 ei
100 ml melk

Voor vulling en topping:

1 zakje Dr. Oetker Botercrème
strooibus Dr. Oetker Regenboogfantasie
100 g boter
125 ml melk

Extra nodig:

beslagkom
mixer met gardes
appelboor
12 Cupcakevormpjes
spuitzak met gekarteld spuitmondje

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de Cupcakevormpjes hierop. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 175 °C

Heteluchtoven 170 °C

2

Cupcakes bereiden

Doe de mix, de eieren, de melk en de boter in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.

3

Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de Cupcakevormpjes.

4

Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op de cupcakes drukt en deze terugveert. Laat de cupcakes afkoelen. De cupcakes zijn nu gereed om te decoreren. 

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 22 Minuten

5

Botercreme maken

Klop de zachter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. 

6

Voeg de melk en de Mix voor de Botercrème toe. Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar.

7

 Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.

8

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Vul de spuitzak met de crème.

9

Vullen en decoreren

Maak met de appelboor gaatjes in de cupcakes. Vul de gaatjes op met het strooisel. 

10

Maak daarna mooie toeven door in het midden te beginnen. Draai een rondje erom heen en draai er nog een rondje crème op. Bestrooi de toeven met het strooisel.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake regenboog fantasie

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1315 kJ
314 kcal
1549 kJ
370 kcal
Vet 20.05 g 23.58 g
Koolhydraten 29.95 g 35.24 g
Eiwit 3.11 g 3.65 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no