Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Cupcake pompoen

Maak zelf pompoenen van marsepein en fondant voor jouw herfstcupcakes of -taart.

Ongeveer (minimum) 10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake pompoen

Voor de pompoenen:

1 pak Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
oranje kleurstof

Bakgerei:

ball tool
satéprikker

Bereiding

Bereiding

1

Marsepeinen bolletjes

Marsepeinen bolletjes

Rol van oranje marsepein twee bolletjes in twee verschillende maten.

2

Deukje maken met balltool

Deukje maken met balltool

Maak aan de bovenkant van de bolletjes een deukje met een balltool.

3

Pompoen maken van marsepein

Pompoen maken van marsepein

Duw met een satéprikker aan de zijkant gleufjes in de bolletjes, helemaal rondom.

4

Pompoen van marsepein vormen

Pompoen van marsepein vormen

Knijp de bolletjes even een beetje in elkaar zodat ze niet meer rond zijn.

5

Groen fondant uitrollen

Groen fondant uitrollen

Rol een stukje groene fondant uit tot een hele dunne slang.

6

Krullende slang maken van fondant

Krullende slang maken van fondant

Rol de slang om de satéprikker heen en laat het zo zitten totdat de fondant stevig is geworden. Wrik 'm dan voorzichtig los, nu heb je een krullende slang.

7

Marsepeinen pompoen op cupcake of taart

Marsepeinen pompoen op cupcake of taart

Maak van een klein bolletje groene fondant eerst een klein worstje (a), daarna een kegeltje (b) en duw als laatste de onderkant een beetje in en vouw het puntje een beetje om (c). Dit is de steel van de pompoen. Plak het uiteinde van de gekrulde slang in het deukje bovenop de pompoen. Plaats het steeltje er bovenop. Doe dit ook zo voor het tweede pompoentje. De pompoenen zijn klaar voor jouw cupcakes of taart!

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake pompoen

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 326kJ
78kcal
1723kJ
412kcal
Vet 2.4g 13g
Koolhydraten 13g 69g
Eiwit 0.8g 4.4g