Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Cupcake pompoen

Maak zelf pompoenen van marsepein en fondant voor jouw herfstcupcakes of -taart.

ongeveer 10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake pompoen

Bakgerei:

ball tool
1 satéprikker

Voor de pompoenen:

1 pak Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
oranje kleurstof

preparation

Bereiding

1

Marsepeinen bolletjes

Rol van oranje marsepein twee bolletjes in twee verschillende maten.

2

Deukje maken met balltool

Maak aan de bovenkant van de bolletjes een deukje met een balltool.

3

Pompoen maken van marsepein

Duw met een satéprikker aan de zijkant gleufjes in de bolletjes, helemaal rondom.

4

Pompoen van marsepein vormen

Knijp de bolletjes even een beetje in elkaar zodat ze niet meer rond zijn.

5

Groen fondant uitrollen

Rol een stukje groene fondant uit tot een hele dunne slang.

6

Krullende slang maken van fondant

Rol de slang om de satéprikker heen en laat het zo zitten totdat de fondant stevig is geworden. Wrik 'm dan voorzichtig los, nu heb je een krullende slang.

7

Marsepeinen pompoen op cupcake of taart

Maak van een klein bolletje groene fondant eerst een klein worstje (a), daarna een kegeltje (b) en duw als laatste de onderkant een beetje in en vouw het puntje een beetje om (c). Dit is de steel van de pompoen. Plak het uiteinde van de gekrulde slang in het deukje bovenop de pompoen. Plaats het steeltje er bovenop. Doe dit ook zo voor het tweede pompoentje. De pompoenen zijn klaar voor jouw cupcakes of taart!

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake pompoen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 481 kJ
115 kcal
1725 kJ
412 kcal
Vet 3.60 g 12.87 g
Koolhydraten 19.19 g 68.54 g
Eiwit 1.22 g 4.36 g