Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cupcake pompoen

Maak zelf pompoenen van marsepein en fondant voor jouw herfstcupcakes of -taart.

over 10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake pompoen

Bakgerei:

ball tool
1 satéprikker

Voor de pompoenen:

1 pak Dr. Oetker Marsepein (wit, groen, roze)
oranje kleurstof

preparation

Bereiding

1

Marsepeinen bolletjes

Rol van oranje marsepein twee bolletjes in twee verschillende maten.

2

Deukje maken met balltool

Maak aan de bovenkant van de bolletjes een deukje met een balltool.

3

Pompoen maken van marsepein

Duw met een satéprikker aan de zijkant gleufjes in de bolletjes, helemaal rondom.

4

Pompoen van marsepein vormen

Knijp de bolletjes even een beetje in elkaar zodat ze niet meer rond zijn.

5

Groen fondant uitrollen

Rol een stukje groene fondant uit tot een hele dunne slang.

6

Krullende slang maken van fondant

Rol de slang om de satéprikker heen en laat het zo zitten totdat de fondant stevig is geworden. Wrik 'm dan voorzichtig los, nu heb je een krullende slang.

7

Marsepeinen pompoen op cupcake of taart

Maak van een klein bolletje groene fondant eerst een klein worstje (a), daarna een kegeltje (b) en duw als laatste de onderkant een beetje in en vouw het puntje een beetje om (c). Dit is de steel van de pompoen. Plak het uiteinde van de gekrulde slang in het deukje bovenop de pompoen. Plaats het steeltje er bovenop. Doe dit ook zo voor het tweede pompoentje. De pompoenen zijn klaar voor jouw cupcakes of taart!

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake pompoen

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 481kJ
115kcal
1725kJ
412kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g