Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cupcake Paaseierennestje

Vrolijk Pasen Cupcakes! Help de paashaas met het zoeken naar Paaseieren.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake Paaseierennestje

Bakgerei:

kunststof roller
ronde uitsteekvorm (grootte cupcake)
cupcake-/muffin bakvorm

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 g marsepein blauw, rood, geel
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes

preparation

Bereiding

1

Paas cupcakes bakken

Bak de cupcakes volgende de aanwijzingen op de verpakking en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Het paaseiermandje maken

Maak groene marsepein door blauw en geel samen te kneden. Neem een stukje groene marsepein en kneed dat soepel in je handen tot een bolletje. Rol het bolletje uit tot een plakje. Steek hieruit, met de ronde uitsteekvorm, een rondje. En plak deze met wat Topping op de cupcake. Spuit met de Topping vanille en het spuitmondje met de stervorm erin een cirkel in het midden van de cupcake.

3

Wacht totdat deze cirkel een beetje droog is en maak een iets grotere volgende cirkel daar weer bovenop. Deze maak je iets groter zodat het 'nestje' steeds groter wordt. Wacht totdat deze laag een beetje droog is en spuit vervolgens de laatste laag weer iets groter. Het nestje is nu aan de buitenkant klaar.

4

Voor de binnenkant gebruik je de Chocoglazuur. Maak hiermee allemaal gekrulde sliertjes in het midden van het nestje. Rol, voor de eitjes, van twee kleuren marsepein (kleur naar keuze) kleine bolletjes en knijp deze aan de bovenkant wat samen zodat een eivorm ontstaat.

5

Maak 3 eitjes in verschillende kleuren en leg deze in het nestje. Neem, voor het vogeltje, een stukje rode marsepein en 2 maal zoveel gele marsepein en kneed dit samen tot oranje.

6

Boetseer in je handen een vogeltje met een lang staartje. Maak, voor het snaveltje, van een klein stukje geel marsepein een klein driehoekje en plak deze tegen het koppie van de vogel aan, je kunt er nog met een mesje een klein sneetje inmaken zodat het een echte snavel lijkt. Voor het oogje maak je eerst met een puntig voorwerp een kuiltje en deze vul je op met een bruine chocoladestift. In de staart maak je met een mesje wat lijntjes. Kneed, voor het vleugeltje, een stukje marsepein in een afgeronde driehoek en plak deze op het vogeltje. Met een mesje maak je ook daar weer wat lijntjes in.

7

Met een chocoladestift kun je de tekst Vrolijk Pasen schrijven voor het nestje, Maar dat kan natuurlijk ook iets anders zijn, zoals: Fijne Pasen, Voor jou, enz.