Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Cupcake Oud & Nieuw Klok

Aftellen tijdens oud & nieuw gaat heel lekker met deze klok van cupcakes.

ongeveer 12 cupcakes

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake Oud & Nieuw Klok

:

Mixer met garden
Cupcake vormpjes
Cupcake bakvorm
Spuitzak
spuitmondje 1M of 1B Wilton (sterspuitmondje)
Eetbare lijm
Cijfer uitstekers
Goudkleurig cakeboard Ø30 á 35 cm

voor 12 cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren (m, op kamertemperatuur)
100 ml melk

voor de blauwe botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
stift Dr. Oetker Kleurstoffen (blauw)

voor de cijfers:

ongeveer 1 klein stukje marsepein
strooibus Dr. Oetker Glittersuiker gele glittersuiker of eetbare glitterdust (speciaalzaak)
recipe.download.for.recipe

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de cupcakes goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Maak de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan de botercrème klaar enkele druppels donkerblauwe kleurstof toe en meng dit door elkaar tot een egale blauwe kleur ontstaat.

3

Rol de gele marsepein uit tot een dunne plak. Steek hier de cijfers uit van 1 t/m 12. Smeer de cijfers aan één kant in met een dun laagje eetbare lijm en duw de cijfers met die kant in de glitters. Schud voorzichtig even af en laat drogen. Spuit toeven donkerblauwe botercrème op de cupcakes. Leg de cijfers in het midden van de cupcakes. Laat er eventueel nog wat losse glitter op dwarrelen. Zet de cupcakes in klokvorm op het cakeboard. Voor de wijzers kun je de pdf uitprinten op A4 formaat papier.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake Oud & Nieuw Klok

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1227 kJ
293 kcal
1495 kJ
357 kcal
Vet 20.48 g 24.98 g
Koolhydraten 23.24 g 28.34 g
Eiwit 3.64 g 4.44 g