Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Cupcake Oud & Nieuw Klok

Aftellen tijdens oud & nieuw gaat heel lekker met deze klok van cupcakes.

ongeveer 12 cupcakes

Eenvoudig 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake Oud & Nieuw Klok

:

Mixer met garden
Cupcake vormpjes
Cupcake bakvorm
Spuitzak
spuitmondje 1M of 1B Wilton (sterspuitmondje)
Eetbare lijm
Cijfer uitstekers
Goudkleurig cakeboard Ø30 á 35 cm

voor 12 cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren (m, op kamertemperatuur)
100 ml melk

voor de blauwe botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
stift Dr. Oetker Kleurstoffen (blauw)

voor de cijfers:

ongeveer 1 klein stukje marsepein
strooibus Dr. Oetker Glittersuiker gele glittersuiker of eetbare glitterdust (speciaalzaak)
recipe.download.for.recipe

preparation

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de cupcakes goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Maak de luchtige botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan de botercrème klaar enkele druppels donkerblauwe kleurstof toe en meng dit door elkaar tot een egale blauwe kleur ontstaat.

3

Rol de gele marsepein uit tot een dunne plak. Steek hier de cijfers uit van 1 t/m 12. Smeer de cijfers aan één kant in met een dun laagje eetbare lijm en duw de cijfers met die kant in de glitters. Schud voorzichtig even af en laat drogen. Spuit toeven donkerblauwe botercrème op de cupcakes. Leg de cijfers in het midden van de cupcakes. Laat er eventueel nog wat losse glitter op dwarrelen. Zet de cupcakes in klokvorm op het cakeboard. Voor de wijzers kun je de pdf uitprinten op A4 formaat papier.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake Oud & Nieuw Klok

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1227kJ
293kcal
1495kJ
357kcal
Vet 20.48g 24.98g
Koolhydraten 23.24g 28.34g
Eiwit 0g 0g