Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op “Meer informatie”. Door verder te gaan op de website of door hiernaast op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld. Meer informatie.

Cupcake IJsjes

Een cupcake gebakken in een ijshoorntje. Een ideale Cupcake traktatie voor warme dagen!

10 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake IJsjes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
2 eieren
100 g margarine
100 ml melk

Voor het versieren:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
Strooidecoratie naar keuze
10 ijsbekertjes

Extra nodig:

cupcake-/muffin bakvorm
zonnebloemolie
keukenpapier

Bereiding

Bereiding

1

Voorbereiden:

Voorbereiden:

Koop ijshoorntjes (supermarkt of snoepwinkel) liefst met een platte onderkant, dat werkt straks prettiger als je de cupcakes ijsjes gaat versieren. Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

2

Cupcakeblik invetten:

Cupcakeblik invetten:

Vet de holletjes van het cupcakeblik in met wat zonnebloemolie. Gebruik hiervoor een stuk keukenpapier. Zorg ervoor dat er een klein laagje olie op het blik komt, maar er geen 'plasje' in het vormpje ligt.

3

Cupcakeblik vullen:

Cupcakeblik vullen:

Vul de holletjes van het bakblik met dezelfde hoeveelheid beslag waarmee je normaal gesproken een papieren vormpje vult. Dat is net iets meer dan de helft van het vormpje.

4

IJsbekertjes vullen:

IJsbekertjes vullen:

Vul ook de ijsbekertjes met een klein beetje beslag en zet ze omgedraaid op het cupcakebeslag. Duw het ijsbekertje een beetje aan. Bak de ijsjes cupcakes in ongeveer 24 minuten gaar.

Baktijd: 24 Min.

5

IJsjes uit cupcakeblik halen

IJsjes uit cupcakeblik halen

Laat na het bakken de cupcakes eerst goed afkoelen. Haal daarna met behulp van een lepel de cupcakes heel voorzichtig uit de vormpjes. Trek niet aan de ijsbekertjes, want dan laat de cupcake erin los! Snijd met een grof mes de cupcakes een beetje bij zodat het egale 'bolletjes' worden.

6

Cupcake ijsjes versieren:

Cupcake ijsjes versieren:

Verwarm de Choco Dip in de magnetron of au-bain-marie. Houd de cupcake boven het bakje en verdeel met een lepel de vloeibare chocolade langzaam over de cupcake. Draai de cupcake af en toe zodat alle kanten goed bedekt zijn met de chocolade. Dip de cupcake niet in de chocolade! Want als de chocodip wat dikker is, trekt deze de cupcake van het ijsbekertje!

7

IJsjes verder versieren

IJsjes verder versieren

Strooi met een lepel het strooisels over de nog zachte chocodip. Je kunt de cupcake ook dippen in het strooisel, maar kijk ook hier uit, doe dat heel voorzichtig.

Variatietip! Cupcake soft ijsjes

Variatietip! Cupcake soft ijsjes

Spuit van botercrème een toef 'softijs'. Versier met Dr. Oetker Decoratiebloemetjes en strooisel.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake IJsjes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1624kJ
392kcal
1706kJ
411kcal
Vet 26g 27g
Koolhydraten 33g 35g
Eiwit 5.8g 6.1g