Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Cupcake breiwerkje

Een bolletje 'wol' en breiwerkje van marsepein voor op een cupcake of taart. Als bedankje voor die ene vriendin die iets moois voor je heeft gebreid of om een zwangerschap aan te kondigen met een cupcake: Oma, je kunt gaan breien....

Ongeveer (minimum) 10 - 12 cupcakes

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake breiwerkje

Bereiding

Bereiding

Stap 1 a:

Stap 1 a:

Rol van marsepein een bolletje van ongeveer 1,5 cm doorsnede.

Stap 1 b:

Stap 1 b:

Rol daarnaast een hele dunne slang.

Stap 2 a:

Stap 2 a:

Plak het begin van de slang onder de bol en duw het een beetje plat, sla daarna de slang om de bol heen.

Stap 2 b:

Stap 2 b:

Breek de lang af en duw het uiteinde ook weer plat aan de onderkant van de bol.

Stap 3:

Stap 3:

Leg nu vervolgens zo nog 3 keer de slang om de bol. Plak alle uiteinden vast aan de onderkant van de bol en duw ze dan een beetje plat.

Stap 4:

Stap 4:

Neem een stukje slang en rol deze op zoals op de foto. Maak er zo twee.

Stap 5:

Stap 5:

Plak ze ieder aan een zijkant van de bol. Nu lijkt je bolletje helemaal gerold.

Stap 6:

Stap 6:

Leg een nieuwe slang over de bol wol heen. En bevestig deze weer onderop zoals je hiervoor ook hebt gedaan.

Stap 7:

Stap 7:

Doe dat 3 keer en laat het uiteinde dan lang. Je bolletje wol is gereed.

Stap 8 a:

Stap 8 a:

Rol nu weer een nieuwe dunne slang. En maak er 6 gelijke stukjes van.

Stap 8 b:

Stap 8 b:

Plak 2 stukjes tegen elkaar aan.

Stap 9 a:

Stap 9 a:

Maak met de botte kant van een aardappelschilmesje, in de marsepein, schuine streepjes onder elkaar.

Stap 9 b:

Stap 9 b:

Bij het tweede strookje maak je de schuine streepjes contra, ofwel naar beneden wijzend als de andere naar boven wijzen. Plak de andere strookjes ook steeds per twee er tegen aan en snijd deze net zo in zoals je de eerste twee hebt gedaan.

Stap 10:

Stap 10:

Je maakt je breiwerkje zo breed als jezelf wilt, hier zijn we uitgegaan van 6 strookjes. Leg een dunner stukje slang onderop haaks op het breiwerkje.

Stap 11:

Stap 11:

Duw ook hier weer met de botte kant van het mesje in de marsepein en maak schuinen streepjes die haaks op het breiwerkje staan.

Stap 12:

Stap 12:

Met wat laatste stukjes dunne slang kun je de lusjes maken die bovenaan het breiwerkje komen. Maak er zoveel als je wilt.

Stap 13:

Stap 13:

Rijg de lusjes aan de stokjes. Duw de lusjes heel lichtjes aan de bovenkant van het breiwerkje. Maak nog twee kleine bolletjes marsepein aan de uiteinden van de stokjes zodat het echt breinaalden lijken.

Tip:

Kneed twee kleuren marsepein een beetje door elkaar heen en maak dan de slangetjes, zo krijg je een gemêleerd breiwerkje.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake breiwerkje

Per portie/stuk Per 100 g / ml