Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Cupcake boeket

Een prachtige bos bloemen, gemaakt van cupcakes. Wie verras jij met een cupcake boeket?

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cupcake boeket

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine of boter
2 eieren
200 ml melk

Extra nodig:

cupcake-/muffin bakvorm
spuitzak
spuitmondje klein stervormig zoals Wilton 16
satéprikker
foam of piepschuim ondergrond
1 rol plakband
decoratielint (ca. 1 m)
decoratiepapier

voor de bloemen:

75 g frambozenjam
1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g boter
125 ml melk
stiften Dr. Oetker Kleurstoffen rood en blauw

Bereiding

Bereiding

1

Cupcakes bakken:

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: 22 Min.

2

Bak de cupcakes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Laat de cupcakes goed afkoelen.

3

Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng als laatste eventueel 5 ml rozenwater erdoor.

4

Verdeel de crème in 3 porties. Kleur een portie rood en kleur de nadere portie paars door een beetje rood en blauw met elkaar te mengen.

5

Doe het kartelspuitmondje in de spuitzak. Vul de spuitzak met aan de ene kant de rode botercrème, aan de andere kant de paarse botercrème en als laatste de witte botercrème. Doe dit zorgvuldig. Duw de crème langzaam naar beneden.

6

Spuit met een draaiende beweging met de klok mee van binnen naar buiten de crème op de cupcake. Laat de cakejes ca. 30 min opstijven in de koelkast.

7

Het cupcake boeket:

Voor het maken van een cupcake boeket begin je met het vast plakken van een stukje piepschuim op een bordje. Dat kan met een stukje dubbel gevouwen plakband.

Prik een satéstokje in het midden van de cupcake en druk hem vervolgens vast in de piepschuim. Herhaal dit met alle cupcakes. Schik ze zodat je een mooi cupcake boeket krijgt.

8

Wikkel het cupcake boeket in met het decoratiepapier en bind vast met lint.

Voedingswaarden Voor het recept Cupcake boeket

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1254kJ
302kcal
1316kJ
317kcal
Vet 20g 21g
Koolhydraten 25g 27g
Eiwit 3.8g 4g