Cookies and Cream

Maak je eigen lekker verse cookies & cream, twee ronde brosse chcoladekoekjes met daartussen een zachte, zoete vanillesmaakvulling.

14 koekjes

Eenvoudig 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cookies and Cream

Voor de cookies & cream:

1 pak Dr. Oetker Cookies & Cream
55 g boter of margarine (40 g +15 g)
30 ml water (25 ml + 5 ml)

Extra nodig:

bakplaat
bakpapier
beslagkom
mixer met deeghaken en gardes
deegroller en evt. wat bloem om te bestuiven

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier.

2

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 160 °C

3

Cookiedeeg bereiden

Doe 40 gram margarine in een beslagkom en mix deze zacht met een mixer met deeghaken.

4

Voeg de koekjesmix en 25 ml (ca. 3 eetlepels) water toe en meng het geheel met een mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg. Kneed het vervolgens met de hand verder tot een soepel deeg.

5

Rol het deeg uit tot een plak van circa 30 bij 20 cm, gebruik hierbij eventueel een beetje bloem.

6

Gebruik het bijgeleverde uitsteekvormpje om plakjes uit het deeg te steken en leg ze op de bakplaat, houd circa 1 cm tussen de deegplakjes.

7

Maak van de restjes weer een bolletje deeg en herhaal het uitrollen en uitsteken van de deegplakjes totdat de bakplaat vol ligt en je circa 28 deegplakjes hebt.

8

Bakken

Bak de koekjes in 15 minuten klaar op de aangegeven temperatuur in het midden van de oven.

Baktijd: 15 Minuten

9

Laat de koekjes vervolgens volledig afkoelen.

10

Crème bereiden

Doe 15 gram margarine in een beslagkom en klop het met de mixer met gardes glad en romig. Let op! Klop het niet te luchtig.

11

Voeg vervolgens de crèmemix en 5 ml (ca. 2 theelepels) water toe.

12

Mix gedurende 1 minuut op de laagste stand en vervolgens 2 minuten op de middelste stand tot een stevige crème.

13

Smeer met behulp van een mes of lepel een beetje crème aan de onderkant van een koekje, druk er vervolgens voorzichtig een koekje op om zo de perfecte Cookies & Cream te maken.

Vers gebakken is de cookie & cream het lekkerste, bewaar ze maximaal 3 dagen in een afgesloten trommel.

Voedingswaarden Voor het recept Cookies and Cream

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 469 kJ
112 kcal
1800 kJ
430 kcal
Vet 6.12 g 23.52 g
Koolhydraten 13.36 g 51.40 g
Eiwit 0.71 g 2.74 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no