Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Citroentaart

Luchtige citroentaart met citroensaus en Griekse yoghurt

1 taart

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Citroentaart

Bakgerei:

mixer met garden
springvorm 24 cm

Voor het beslag:

200 g Griekse of Turkse yoghurt (10% vet)
125 g suiker (fijn)
75 ml zonnebloemolie
2 eieren
1 zakje Dr. Oetker Backin
150 g Dr. Oetker Tarwegriesmeel

Voor de citroensaus:

75 g Dr. Oetker Citroenrasp
2 el water

Voor de garnering:

1 beker Griekse of Turkse yoghurt
1 limoen

preparation

Bereiding

1

Voorbereiden

Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet het dun in met boter of gebruik Dr. Oetker Bakspray.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Het citroenbeslag

Doe alle ingrediënten voor het beslag in een beslagkom. Meng het met de mixer op de laagste stand door elkaar en klop het dan met de mixer op de hoogste stand in 2 minuten tot een glad beslag. Schenk het beslag in de springvorm.

3

Citroentaart bakken

Bak de citroentaart in ca. 22 minuten gaar en mooi goudbruin. Neem de citroentaart uit de oven en snijd de citroentaart los van de rand, maar laat hem in de springvorm.

Elektrische oven: ongeveer 180 °C

Heteluchtoven ongeveer 160 °C

Baktijd: ongeveer 20 - 22 minuten

4

Voor de citroenstroop

Meng de Citroenrasp met water in een steelpannetje. Breng het al roerende aan de kook, zodat de suiker (van de citroenrasp) oplost. Laat de siroop 30 seconden doorkoken. Prik met een vork gaatjes in het nog warme gebak. Giet de citroenstroop langzaam over de taart, zodat de siroop in de citroentaart trekt.

5

Citroentaart serveren

Verwijder de springvorm en laat de taart afkoelen. Serveer een puntje citroentaart met een schepje Griekse yoghurt en een half plakje limoen.

Voedingswaarden Voor het recept Citroentaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 10881kJ
2599kcal
804kJ
192kcal
Vet 159.73g 11.81g
Koolhydraten 246.75g 18.24g
Eiwit 44.49g 3.29g