Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Chocoladetaart met kersen en meringue

Schwarzwalder Kirschtorte in een hip jasje. Maak 'm van chocoladetaart, meringue en natuurlijk kersen. Onweerstaanbaar...

1 taart

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocoladetaart met kersen en meringue

Voor de chocolade taart:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille
3 eieren
250 ml slagroom
40 g cacao
30 ml melk (ongeveer 3 tot 4 eetlepels)

Voor de meringue vulling:

4 eiwitten
280 g suiker
2 el maizena

Voor de kersenvulling:

2 potjes kersen op siroop (ontpit)
500 ml slagroom (2 bekertjes)
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
1 reep pure chocolade

Extra nodig:

springvorm Ø 24 cm
bakpapier
mixer met garden
beslagkom (vetvrij)
bakplaat met bakpapier

preparation

Bereiding

Deze ultieme chocoladetaart is niet moeilijk om te maken. Het duurt wel wat langer om deze taart te maken, omdat de baktijd drie keer een uur is. Handig om rekening mee te houden als je deze gaat bakken.

1

Chocoladetaart bereiden

Verwarm de oven voor. Maak een glad papje van de cacao en 3 á 4 eetlepels melk. Maak het beslag van Wolken Vanille volgens de aanwijzingen en op het pak en meng cacao mengsel door het beslag. Bak de Wolken Cake verder volgens de aanwijzingen op het pak.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Onder

Baktijd: 50 - 55 minuten

2

Laat de chocolade taart goed afkoelen. Snijd hem vervolgens met een broodmes of taartsnijder in drie gelijk lagen.

3

Meringue maken

Zorg dat je de oven alvast voorverwarmt (of draai de oventemperatuur terug). Zorg voor een vetvrije kom, dit kun je doen door de kom schoon te vegen met wat citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena toe en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 110 °C

4

Gebruik de rand van een springvorm om op het vel bakpapier twee ronde schrijven af te tekenen. Verdeel de meringue in twee platte schijven van dezelfde grootte als de chocoladetaart. Bak de meringues in 60 minuten in de oven.

Baktijd: 60 minuten

5

Laat de Meringue schijven twee uur afkoelen in de gesloten oven.

6

Laat de kersen uitlekken en klop de slagroom stijf.

7

Leg de onderste plak chocoladecake op een mooi taartplateau of mooie schaal.

8

Leg de eerste schijf meringue op de onderste laag chocoladetaart en bedek deze met een laag slagroom en daarna een laag kersen. Herhaal dit en eindig met de laatste plak chocoladetaart.

9

Schaaf een kaasschaaf of rasp de chocoladereep boven de taart. Hiermee is je hippe Schwarzwalder Kirschtorte ofwel chocoladetaart met kersen en meringue klaar voor serveren!

Voedingswaarden Voor het recept Chocoladetaart met kersen en meringue

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 28449 kJ
6795 kcal
1072 kJ
256 kcal
Vet 382.41 g 14.43 g
Koolhydraten 751.33 g 28.34 g
Eiwit 85.97 g 3.24 g