Chocoladetaart met kersen en meringue

Schwarzwalder Kirschtorte in een hip jasje. Maak 'm van chocoladetaart, meringue en natuurlijk kersen. Onweerstaanbaar...

1 taart

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocoladetaart met kersen en meringue

Voor de chocolade taart:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille
3 eieren
250 ml slagroom
40 g cacao
30 ml melk (ongeveer 3 tot 4 eetlepels)

Voor de meringue vulling:

4 eiwitten
280 g suiker
2 el maizena

Voor de kersenvulling:

2 potjes kersen op siroop (ontpit)
500 ml slagroom (2 bekertjes)
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
1 reep pure chocolade

Extra nodig:

springvorm Ø 24 cm
bakpapier
mixer met garden
beslagkom (vetvrij)
bakplaat met bakpapier

preparation

Bereiding

Deze ultieme chocoladetaart is niet moeilijk om te maken. Het duurt wel wat langer om deze taart te maken, omdat de baktijd drie keer een uur is. Handig om rekening mee te houden als je deze gaat bakken.

1

Chocoladetaart bereiden

Verwarm de oven voor. Maak een glad papje van de cacao en 3 á 4 eetlepels melk. Maak het beslag van Wolken Vanille volgens de aanwijzingen en op het pak en meng cacao mengsel door het beslag. Bak de Wolken Cake verder volgens de aanwijzingen op het pak.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Onder

Baktijd: 50 - 55 Minuten

2

Laat de chocolade taart goed afkoelen. Snijd hem vervolgens met een broodmes of taartsnijder in drie gelijk lagen.

3

Meringue maken

Zorg dat je de oven alvast voorverwarmt (of draai de oventemperatuur terug). Zorg voor een vetvrije kom, dit kun je doen door de kom schoon te vegen met wat citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena toe en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

Elektrische oven: 120 °C

Heteluchtoven 110 °C

4

Gebruik de rand van een springvorm om op het vel bakpapier twee ronde schrijven af te tekenen. Verdeel de meringue in twee platte schijven van dezelfde grootte als de chocoladetaart. Bak de meringues in 60 minuten in de oven.

Baktijd: 60 Minuten

5

Laat de Meringue schijven twee uur afkoelen in de gesloten oven.

6

Laat de kersen uitlekken en klop de slagroom stijf.

7

Leg de onderste plak chocoladecake op een mooi taartplateau of mooie schaal.

8

Leg de eerste schijf meringue op de onderste laag chocoladetaart en bedek deze met een laag slagroom en daarna een laag kersen. Herhaal dit en eindig met de laatste plak chocoladetaart.

9

Schaaf een kaasschaaf of rasp de chocoladereep boven de taart. Hiermee is je hippe Schwarzwalder Kirschtorte ofwel chocoladetaart met kersen en meringue klaar voor serveren!

Voedingswaarden Voor het recept Chocoladetaart met kersen en meringue

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 28449 kJ
6795 kcal
1072 kJ
256 kcal
Vet 382.41 g 14.43 g
Koolhydraten 751.33 g 28.34 g
Eiwit 85.97 g 3.24 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no