Flag

Chocolade-Yoghurttaart

12 taartpunten
Gemiddeld
40
Romige yoghurttaart met knapperige chocoladebodem.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de taart
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Naturel
60 gmargarine
1 zakjeDr. Oetker Glazuur Choco
300 mlwater (kamertemperatuur)
1 literGriekse of Turkse yoghurt (10% vet)
Chocoladesaus
Extra nodig
springvorm (24 cm)
steelpan
beslagkom
mixer met gardes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
1

De chocolade kruimelbodem

Bekleed de springvorm met het bakpapier. Smelt de boter in een steelpan. Smelt de Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk het Chocoglazuur bij de boter in de steelpan. Voeg de bodemmix toe en roer het glad. Schep dit in de springvorm. Verdeel het mengsel met de bolle kant van een lepel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Laat de bodem in de koelkast afkoelen en opstijven.

2

Chocolade-yoghurt taartmengsel

Bereid de taartmix volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik Griekse of Turkse yoghurt in plaats van magere kwark en slagroom.

3

De krullen

Verdeel het yoghurtmengsel over de chocoladebodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Druppel de chocoladesaus erover en trek er met een mes krullen door. Laat de taart circa 3 uur in de koelkast opstijven.

Opstijftijd: 180 Minuten