Flag

Chocolade Vanille Taart

12 - 14 taartpunten
Moeilijk
155
Feestelijk Chocolade Vanille taart, een combinatie van twee geweldige smaken. 'Taart van de Eeuw', recept voor de middelste taart op de foto.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de chocoladetaart
1 pakDr. Oetker Sachertorte
150 gboter
3eieren
75 mlwater
Voor de vanilletaart
1 pakDr. Oetker Wolken Vanille
220 mlslagroom
3eieren
Voor de vulling
250 gabrikozenjam
2 zakjesDr. Oetker Botercrème
125 mlmelk x 2
100 groomboter x 2
1 tlDr. Oetker Aroma Vanillesmaak
1 zakjeDr. Oetker Cake & Taart Vulling Choco
Voor decoratie
2 pakjesDr. Oetker Choco Rolfondant Bruin
2 pakjesDr. Oetker Choco Rolfondant Wit
3 pakkenDr. Oetker Decoratiebloemetjes
enkelechocoladestick bolletjes, reepjes etc.
Extra nodig
mixer met gardes
springvorm Ø 24 cm
bakpapier
schaal voor serveren
poedersuiker
kartelmes/broodmes
kunststof mesje voor fondant
2spuitzakken met kartelmondje

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Aroma Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Decoratiebloemetjes
1

Sachertorte

Maak en bak de Sachertorte volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Baktijd: 45 - 50 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Wolken Vanille taart

Bak de Wolken Vanille taart volgens de aanwijzing op de verpakking.

Baktijd: 50 - 55 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

3

Botercrème maken

Maak de botercrème volgens de bereidingswijze op de zakjes. Bij de ene helft botercrème voeg je aan het einde 1 tl Vanille Aroma toe. Door de andere botercrème meng je aan het einde 1 zakje Cake & Taart Vulling Choco.

4

Sachertorte vullen

Draai de afgekoelde Sachertorte om zodat je een mooi strakke bovenkant hebt. Snijd de Sachertorte horizontaal, zodat je twee gelijke lagen hebt. Bestrijk de onderste laag met ongeveer tweederde van de abrikozenjam. Leg de andere taart helft hier weer op. Snijd deze Sachertorte taart nu verticaal door zodat je twee halve cirkels hebt. Bestrijk één halve taart aan de bovenkant met abrikozenjam en zet de andere helft er bovenop, zodat je een hoge halve taart hebt.

5

Doe dit ook met de Wolkencake. Deze vul je alleen met vanille botercrème in plaats van abrikozenjam.

6

Bestrijk de halve Sachertorte rondom met de met chocolade-botercrème. Rol de Dr. Oetker Choco Fondant Bruin uit op het werkblad in een ovale vorm. Snijd een lange kant strak af met een mesje. Bekleed de Sachertorte hiermee, leg het strak afgesneden stuk tegen de rechte kant van de halve cirkel. Zo krijg je een mooie strakke lijn. Snijd het overtollige fondant aan de onderzijde af.

7

Bestrijk de Wolkencake rondom af met de overgebleven vanille-botercrème. Rol het Dr. Oetker Choco Fondant Wit en bekleed de taarthelft net zoals de Sachertorte.


Decoreren

Gebruik de restjes botercreme om de zijkant van de chocoladetaart te versieren met kleine toefjes. Decoreer naar smaak met chocoladesticks, bolletjes, reepjes etc. Versier de vanilletaart met de decoratiebloemetjes. Deze plak je vast met een beetje botercreme.