Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Chocolade Vanille Taart

Twee geweldige smaken combineren in deze feestelijk in deze Chocolade Vanille taart. Deze taart is onderdeel van de 'Taart van de Eeuw'. Dit recept is voor de middelste taart van de foto.

12 - 14 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade Vanille Taart

Voor de chocoladetaart:

1 pak Dr. Oetker Sachertorte
150 g boter
3 eieren
75 ml water

Voor de vanilletaart:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille
220 ml slagroom
3 eieren

Voor de vulling:

250 g abrikozenjam
2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
125 ml melk x 2
100 g roomboter x 2
1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma
1 zakje Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Choco

Voor decoratie:

2 pakjes Dr. Oetker Choco Rolfondant Bruin
2 pakjes Dr. Oetker Choco Rolfondant Wit
3 pakken Dr. Oetker Decoratiebloemetjes
enkele chocoladestick , bolletjes, reepjes etc.

Extra nodig:

mixer met garden
springvorm Ø 24 cm
bakpapier
schaal voor serveren
poedersuiker
kartelmes/broodmes
kunststof mesje voor fondant
2 spuitzakken met kartelmondje

preparation

Bereiding

1

Sachertorte

Maak en bak de Sachertorte volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 45 - 50 minuten

2

Wolken Vanille taart

Bak de Wolken Vanille taart volgens de aanwijzing op de verpakking.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 50 - 55 minuten

3

Botercrème maken

Maak de botercrème volgens de bereidingswijze op de zakjes. Bij de ene helft botercrème voeg je aan het einde 1 tl Vanille Aroma toe. Door de andere botercrème meng je aan het einde 1 zakje Cake & Taart Vulling Choco.

4

Sachertorte vullen

Draai de afgekoelde Sachertorte om zodat je een mooi strakke bovenkant hebt. Snijd de Sachertorte horizontaal, zodat je twee gelijke lagen hebt. Bestrijk de onderste laag met ongeveer tweederde van de abrikozenjam. Leg de andere taart helft hier weer op. Snijd deze Sachertorte taart nu verticaal door zodat je twee halve cirkels hebt. Bestrijk één halve taart aan de bovenkant met abrikozenjam en zet de andere helft er bovenop, zodat je een hoge halve taart hebt.

5

Doe dit ook met de Wolkencake. Deze vul je alleen met vanille botercrème in plaats van abrikozenjam.

6

Bestrijk de halve Sachertorte rondom met de met chocolade-botercrème. Rol de Dr. Oetker Choco Fondant Bruin uit op het werkblad in een ovale vorm. Snijd een lange kant strak af met een mesje. Bekleed de Sachertorte hiermee, leg het strak afgesneden stuk tegen de rechte kant van de halve cirkel. Zo krijg je een mooie strakke lijn. Snijd het overtollige fondant aan de onderzijde af.

7

Bestrijk de Wolkencake rondom af met de overgebleven vanille-botercrème. Rol het Dr. Oetker Choco Fondant Wit en bekleed de taarthelft net zoals de Sachertorte.

Decoreren

Gebruik de restjes botercreme om de zijkant van de chocoladetaart te versieren met kleine toefjes. Decoreer naar smaak met chocoladesticks, bolletjes, reepjes etc. Versier de vanilletaart met de decoratiebloemetjes. Deze plak je vast met een beetje botercreme.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade Vanille Taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 3973kJ
949kcal
1608kJ
384kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g