Flag

Chocolade Kerstkoekjes

ongeveer 16 koekjes
Gemiddeld
40
Maak samen lekkere chocolade kerstkoekjes, ook leuk als kerst cadeautje.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
zeef
mixer met gardes
plasticfolie
bakpapier
bakplaat
uitsteekvormpje hart
uitsteekvormpje ster
decoratielint (thema kerst)
kartelschaar
hobbylijm
perforator
Voor het koekjes
350 gbloem
2 tlDr. Oetker Backin
2 tlkaneel
1 tlgemberpoeder
snufjezout
125 gmargarine
120 ggestampte muisjes
175 ghoning
3 zakjesDr. Oetker Glazuur Choco

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Glazuur Choco
1

Het kerstkoekjes deeg

Zeef de bloem met de Backin, gemalen kaneel, gemberpoeder en het zout. Klop in een kom de boter met de gestampte muisjes met de mixer met garden 5 minuten. Voeg de honing en het bloemmengsel toe en klop het tot een soepel deeg. Vorm van het deeg een bol, verpak deze in vershoudfolie en laat het deeg in de koelkast 30 minuten rusten.

Baktijd: ongeveer 15 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Kerstkoekjes maken

Verwarm de oven voor. Verdeel het deeg in 2 porties. Rol deze uit tot deeglappen van ca. 1 cm dikte. Snijd of steek hieruit 8 harten en 8 sterren. Kneed restjes deeg weer samen en rol het opnieuw uit. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de koeken hierop.

3

Kerstkoekjes bakken

Bak de koeken 15 minuten, neem de bakplaat uit de oven en laat de koeken heel even op de bakplaat stevig worden. Laat ze op een rooster afkoelen.

4

Kerstkoekjes versieren

Leg een kunststof snijplank tot gebruik in de vriezer. Verwarm de zakjes Chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en schenk het glazuur in een kom. Zet de kom op een pannetje met een laagje kokend water. Leg de ijskoude snijplank op het werkvlak. Leg steeds een koek op een vork en dip deze in de chocoglazuur. Laat de chocolade zo goed mogelijk afdruipen en leg de koek daarna op de ijskoude snijplank, zodat het glazuur snel hard wordt.

5

Kerstkoekjes verpakken

Maak de koeken als de plank vol ligt los met een pannenkoekmes en leg ze op een rooster. Maak van bakpapier vierkante zakjes van ca. 12 cm en maak er aan de bovenkant gaatjes in. Doe in elk zakje een koek en haal een lintje door de gaatjes.