Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij jouw akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Chocolade-Framboostaartjes

Zo maak je van Cupcakes heerlijke kleine taartjes. Chocolade en framboos, voor een echt verwenmomentje. Met dit recept maak je er twaalf. Wie verras jij?

12 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocolade-Framboostaartjes

Voor de taartjes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren
100 ml melk
25 g cacao

Voor de chocoslagroom:

125 ml slagroom
1 el cacao
1 el suiker
2 el water
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

Voor de frambozenpuree:

200 g frambozen (diepvries)

Voor decoratie:

frambozen (12 verse)

Extra nodig:

1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
spuitzak met stervormig mondje

Bereiding

Bereiding

1

Laat de diepvriesframbozen ontdooien en prak ze fijn.

2

Verwarm de oven voor.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: 22 Min.

3

Maak het cupcakesbeslag zoals op de verpakking staat aangegeven. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg je dit toe aan het beslag. Vul de cupcakevormpjes met het beslag en bak de cupcakes gaar.

4

Laat ze minimaal 10 minuten afkoelen en snijd ze door.

5

Roer de ingrediënten voor de chocoslagroom door elkaar en klop het stijf.

6

Snijd de cupcakes doormidden, leg op de onderste helften een schep frambozenpuree en leg de bovenste helften er weer op. Spuit een toef chocoladeslagroom op de tweener. Leg een framboos op de toef.

Voedingswaarden Voor het recept Chocolade-Framboostaartjes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 950kJ
229kcal
1105kJ
266kcal
Vet 16g 19g
Koolhydraten 15g 18g
Eiwit 4g 4.7g