Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Choco-pindakoekjes

De lekkerste pindakoekjes, die maak je in jouw eigen keuken. Hier een lekker pindakoekjes recept.

Ongeveer (minimum) 10 koekjes

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Choco-pindakoekjes

Voor de koekjes:

1 pak Mix voor Zandkoekjes (Koopmans)
175 g margarine of boter
50 g pindakaas
100 g hagelslag
1 - 2 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

Bakplaat

bloem om te bestuiven

Bereiding

Bereiding

1

Pindakoekjes deeg:

Volg de bereidingswijze voor het bakken van koekjes op het pak mix en voeg met de boter de pindakaas toe.

Elektrische oven: 170°C

Heteluchtoven: 150°C

Baktijd: 15 - 20 Min.

2

Voeg als laatste de hagelslag toe. Snijd de deegrollen in plakjes van ca. 5 mm dikte.

3

Pindakoekjes bakken:

Bak de pindakoekjes en laat ze afkoelen.

4

Pindakoekjes versieren:

Smelt het Chocoglazuur volgens de bereidingswijze op het zakje. Schenk wat glazuur op een pindakoekje en druk er direct een tweede pindakoekje op. Laat het glazuur hard worden. Decoreer de pindakoekjes eventueel met cirkels of lijntjes glazuur en garneer ze daarna met hagelslag.

Voedingswaarden Voor het recept Choco-pindakoekjes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 2119kJ
508kcal
2289kJ
549kcal
Vet 38g 41g
Koolhydraten 37g 40g
Eiwit 4.8g 5.1g