Flag

Choco Pindakaas Cupcake

10 - 12 cupcakes
Gemiddeld
60
Choco cupcakes met een verrassende vulling van zwart-wit koekjes en pindakaas.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
mixer met gardes
1 doosjeDr. Oetker Cupcake Vormpjes
voor de cupcakes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
100 gmargarine (op kamertemperatuur)
2eieren (m, op kamertemperatuur)
100 mlmelk
25 gcacao
voor de vulling
ongeveer 300 - 400 gpindakaas
20 - 24Oreo® koekjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel

Cupcake vulling van koekjes en pindakaas

Picture - Stap-1 Choco Pindakaas Cupcake.png

Bestrijk de bovenkant van een koekje met pindakaas. Plak een tweede koekje hierop en bestrijk deze ook met pindakaas. Doe dit zo met alle koekjes. Maak het beslag zoals beschreven staat op de verpakking. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg je dit toe aan het beslag. Schep en klein laagje beslag in de vormpjes en druk daarna de gestapelde koekjes er in, zorg dat de koekjes niet de bodem raken! Vul daarna de rest van het vormpje op met beslag en bestrijk de koekje ook nog bovenop met een klein laagje beslag.


Choco Beslag
Picture - Stap-2 Choco Pindakaas Cupcake.png

Maak het beslag zoals beschreven staat op de verpakking. Schep en klein laagje beslag in de vormpjes en druk daarna de gestapelde koekjes er in, zorg dat de koekjes niet de bodem raken! Vul daarna de rest van het vormpje op met beslag en bestrijk de koekje ook nog bovenop met een klein laagje beslag.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 22 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C


Bakken
Picture - Stap-3 Choco Pindakaas Cupcake.png

Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen.