Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Choco Pindakaas Cupcake

Choco cupcakes met een verrassende vulling van zwart-wit koekjes en pindakaas.

10 - 12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Choco Pindakaas Cupcake

Bakgerei:

mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes

voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine (op kamertemperatuur)
2 eieren (m, op kamertemperatuur)
100 ml melk
25 g cacao

voor de vulling:

ongeveer 300 - 400 g pindakaas
20 - 24 Oreo® koekjes

preparation

Bereiding

Cupcake vulling van koekjes en pindakaas

Bestrijk de bovenkant van een koekje met pindakaas. Plak een tweede koekje hierop en bestrijk deze ook met pindakaas. Doe dit zo met alle koekjes. Maak het beslag zoals beschreven staat op de verpakking. Om er een chocolade cakeje van te maken, meng je een theelepel melk met de cacao en voeg je dit toe aan het beslag. Schep en klein laagje beslag in de vormpjes en druk daarna de gestapelde koekjes er in, zorg dat de koekjes niet de bodem raken! Vul daarna de rest van het vormpje op met beslag en bestrijk de koekje ook nog bovenop met een klein laagje beslag.

Choco Beslag

Maak het beslag zoals beschreven staat op de verpakking. Schep en klein laagje beslag in de vormpjes en druk daarna de gestapelde koekjes er in, zorg dat de koekjes niet de bodem raken! Vul daarna de rest van het vormpje op met beslag en bestrijk de koekje ook nog bovenop met een klein laagje beslag.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 22 minuten

Bakken

Verwarm de oven voor. Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen.

Voedingswaarden Voor het recept Choco Pindakaas Cupcake

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2558 kJ
611 kcal
1980 kJ
473 kcal
Vet 42.00 g 32.56 g
Koolhydraten 44.31 g 34.35 g
Eiwit 12.58 g 9.75 g