Flag

Choco-aardbeien

12 stuks
Gemakkelijk
60
Maak een lekkere Choco-aardbei. Lekker voor bij bijna alles: als bonbonnetje bij de thee, decoratie van een taart, traktatie, toetje of versiering op een cupcake.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Extra nodig
bakpapier
spuitzak
spuitmondje (klein, glad)
Voor de choco-aardbeien
1 reepwitte chocolade
12aardbeien (mooie)
Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen  (rood)
1

Smelt de witte chocolade au bain marie.

2

Leg de aardbeien in de koelkast zodat ze goed koud zijn.

3
Picture - 1 choco-aardbeien.jpg

Dip de aardbeien een voor een in de witte gesmolten chocolade. Laat ze afkoelen op het bakpapier. Dip ze eventueel twee keer als de chocoladelaag er erg dun uit ziet.

4

Als de gesmolten chocolade te dik wordt om te dippen, verwarm het opnieuw au bain marie.

5

Laat de choco-aardbeien helemaal hard worden.

6
Picture - 2 choco aardbeien.jpg

Smelt dan de resterende witte chocolade opnieuw en meng er de rode kleurstof door. Schenk het in een spuitzak met een klein glad spuitmondje en spuit strepen over de choco-aardbeien. Doe dit snel omdat de chocolade anders te dik wordt om te kunnen spuiten.