Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Cheesecake cupcakes

Verwen je lief, moeder, oma, zus, vriendin,... met een cheesecake cupcake met frambozenhartje.

Ongeveer (minimum) 10 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cheesecake cupcakes

Ingredienten:

1 pak Dr. Oetker Verwen Cheesecake (met Frambozensaus)
25 g boter
kuipje MonChou Zacht & Luchtig
125 g crème fraiche
2 eieren

Bakgerei:

10 Cupcake vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
mixer met garden
theelepel
uitsteekvormpje hart

Bereiding

Bereiding

Voorbereiding:

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Kruimelbodem in cupcake vormpjes:

Kruimelbodem in cupcake vormpjes:

Smelt 25 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Duw in elk cupcakevormpje een schep kruimelbodem plat met een theelepel.

Cheesecake in cupcake vormpjes:

Doe de MonChou Zacht & Luchtig (herkenbaar aan het kuipje van 200 gram) en de crème fraîche in een kom en klopt dit met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen). Voeg de eieren en de cheesecakemix toe en klop het mengsel met de mixer op de laagste stand in een halve minuut tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen). Vul de cupcake vormpjes tot net een cm onder de rand.

Cheesecake met frambozen hartjes:

Cheesecake met frambozen hartjes:

Pak nu de hartuitsteker en zet deze voorzichtig in het midden van de cupcake. Neem de frambozensaus en vul het hart met een klein laagje saus. Trek de hart uitsteekvorm voorzichtig naar boven toe weg, je hebt nu een frambozensaus hartje op je cheesecake! Plaats de cheesecake cupcakes in de oven en bak ze 50 minuten. Laat de Cheesecake cupcakes goed afkoelen en plaats deze daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

Elektrische oven: 150°C

Heteluchtoven: 140°C

Inclusief: Midden

Baktijd: ongeveer 50 Min.

Opstijftijd: 120 Min.

*

Tijdens het bakproces lijkt het alsof de hartvorm volledig uitloopt, maar na het bakken en afkoelen komen ze weer terug in de oorspronkelijke hartvorm.

Voedingswaarden Voor het recept Cheesecake cupcakes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1040kJ
249kcal
1465kJ
351kcal
Vet 17g 24g
Koolhydraten 18g 26g
Eiwit 5.2g 7.4g