Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Cheesecake cupcakes

Verwen je lief, moeder, oma, zus, vriendin,... met een cheesecake cupcake met frambozenhartje.

ongeveer 10 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Cheesecake cupcakes

Bakgerei:

10 - 12 Cupcake vormpjes
cupcake-/muffin bakvorm
mixer met garden
theelepel
uitsteekvormpje hart

Ingredienten:

1 pak Dr. Oetker Verwen Cheesecake (met Frambozensaus)
25 g boter
kuipje MonChou Zacht & Luchtig
125 g crème fraiche
2 eieren

preparation

Bereiding

Voorbereiding

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Kruimelbodem in cupcake vormpjes

Smelt 25 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Duw in elk cupcakevormpje een schep kruimelbodem plat met een theelepel.

Cheesecake in cupcake vormpjes

Doe de MonChou Zacht & Luchtig (herkenbaar aan het kuipje van 200 gram) en de crème fraîche in een kom en klopt dit met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen). Voeg de eieren en de cheesecakemix toe en klop het mengsel met de mixer op de laagste stand in een halve minuut tot een glad mengsel (niet luchtig kloppen). Vul de cupcake vormpjes tot net een cm onder de rand.

Cheesecake met frambozen hartjes

Pak nu de hartuitsteker en zet deze voorzichtig in het midden van de cupcake. Neem de frambozensaus en vul het hart met een klein laagje saus. Trek de hart uitsteekvorm voorzichtig naar boven toe weg, je hebt nu een frambozensaus hartje op je cheesecake! Plaats de cheesecake cupcakes in de oven en bak ze 50 minuten. Laat de Cheesecake cupcakes goed afkoelen en plaats deze daarna minimaal 2 uur in de koelkast.

Elektrische oven: 150 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Midden

Opstijftijd: 120 minuten

*

Tijdens het bakproces lijkt het alsof de hartvorm volledig uitloopt, maar na het bakken en afkoelen komen ze weer terug in de oorspronkelijke hartvorm.

Voedingswaarden Voor het recept Cheesecake cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1013 kJ
242 kcal
1449 kJ
346 kcal
Vet 16.34 g 23.34 g
Koolhydraten 18.43 g 26.33 g
Eiwit 5.21 g 7.44 g