Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Caketoetje met vijgen en witte chocolade

Een origineel toetje. De perfecte afsluiting van een gezellig etentje.

4 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Caketoetje met vijgen en witte chocolade

:

Ovenvaste kommetjes
Braadslede

Voor dessert:

0,5 pakken Dr. Oetker Muffins
50 g boter of margarine (zachte)
4 vijgen (verse)
1 ei
100 g witte chocolade
honing (of gembersiroop)
100 ml koffieroom

preparation

Bereiding

1

Zorg dat ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor. Vet de kommetjes in met boter of gebruik Dr. Oetker Bakspray.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 25 - 30 minuten

2

Halveer de vijgen, maar laat ze onderaan aan elkaar zitten. Bestrijk de snijvlakken met gembersiroop of honing. Zet in elk kommetje een vijg.

3

Doe de Mix voor Muffins in een kom. Voeg de rest van de boter (ca. 40 g), het ei en de koffieroom toe. Klop het geheel met de mixer gedurende 1 minuut tot een glad beslag.

4

Verdeel het beslag over de kommetjes. Breek de witte chocolade in 4 stukken en duw een stuk chocolade in het beslag tussen de vijgen.

5

Zet de kommetjes in de braadslede en vul de braadslede tot 2/3 met heet water.

6

Bak de desserts in het midden van de oven tot ze gaar zijn en net een beetje kleur krijgen. Serveer ze direct.

Voedingswaarden Voor het recept Caketoetje met vijgen en witte chocolade

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2190kJ
523kcal
1281kJ
306kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 48.48g 28.35g
Eiwit 7.55g 4.41g