Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Caketoetje met vijgen en witte chocolade

Een origineel toetje. De perfecte afsluiting van een gezellig etentje.

4 stuks

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Caketoetje met vijgen en witte chocolade

:

Ovenvaste kommetjes
Braadslede

Voor dessert:

0,5 pakken Dr. Oetker Muffins
50 g boter of margarine (zachte)
4 vijgen (verse)
1 ei
100 g witte chocolade
honing (of gembersiroop)
100 ml koffieroom

preparation

Bereiding

1

Zorg dat ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor. Vet de kommetjes in met boter of gebruik Dr. Oetker Bakspray.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: 25 - 30 minuten

2

Halveer de vijgen, maar laat ze onderaan aan elkaar zitten. Bestrijk de snijvlakken met gembersiroop of honing. Zet in elk kommetje een vijg.

3

Doe de Mix voor Muffins in een kom. Voeg de rest van de boter (ca. 40 g), het ei en de koffieroom toe. Klop het geheel met de mixer gedurende 1 minuut tot een glad beslag.

4

Verdeel het beslag over de kommetjes. Breek de witte chocolade in 4 stukken en duw een stuk chocolade in het beslag tussen de vijgen.

5

Zet de kommetjes in de braadslede en vul de braadslede tot 2/3 met heet water.

6

Bak de desserts in het midden van de oven tot ze gaar zijn en net een beetje kleur krijgen. Serveer ze direct.

Voedingswaarden Voor het recept Caketoetje met vijgen en witte chocolade

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2190 kJ
523 kcal
1281 kJ
306 kcal
Vet 33.20 g 19.42 g
Koolhydraten 48.48 g 28.35 g
Eiwit 7.55 g 4.41 g