Flag

Cakepop Schaapjes

ongeveer 10 stuks
Gemiddeld
60
In de lente horen schattige lammetjes in de wei. Maak in het voorjaar deze leuke cakepop schaapjes!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
mixer met gardes
beslagkom
12Cupcakevormpjes
lolly-/cakepopstokjes
voor de cakejes
1 pakDr. Oetker CupCakes Naturel
100 gmargarine
2eieren (kamertemperatuur)
100 mlmelk
125 gMonChou (uit de wikkel)
voor decoratie
1 verpakkingDr. Oetker Rolfondant wit
fondant
ongeveer 1 potjeSuikerparels (alleen de witte)
1 reepwitte chocolade

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Naturel
Picture - Dr. Oetker Rolfondant wit
1

Schapenkopje maken van fondant choco

Picture - Stap-1 Cakepop schaapje kopje maken.png

Rol van de bruine choco fondant een bolletje voor de kop en maak deze aan de bovenkant wat smaller. Maak van twee kleine stukjes, 2 kleine worstjes voor de oren en druk deze plat. Bevestig deze ieder aan een kant van het smalle gedeelte van het hoofd. Rol van witte choco fondant twee kleine bolletjes voor de ogen. Voor de pupillen kun je twee hele kleine bruine bolletjes maken. Voor de pootjes maak je 4 gelijke worstjes van bruin fondant. Maak zo 10 schapenkopjes.

2

Cakejes bakken voor cakepops

Picture - Stap-2 Cakepop schaapje benodigdheden.png

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze goed afkoelen op een rooster. Haal de papieren bakvormpjes van de cakejes af en verkruimel ze in een grote kom. Voeg de MonChou toe en kneed dit met de kruimels tot één geheel. Rol hiervan ca. 16 kleine bolletjes met een doorsnede van zo'n 3 cm. Leg de bolletjes op een bord met bakpapier en plaats 30 minuten in de koeling.

Positie rooster: Midden

Baktijd: ongeveer 15 - 17 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

3

Cakepops maken

Verwarm de reep witte chocolade au-bain-marie tot de chocolade helemaal gesmolten is. Dip de stokjes een stukje in de witte chocolade. Prik ze in de cakebolletjes tot ongeveer de helft van de cakejes. Doordat de cakepops koud zijn stolt de chocolade vrij snel. Zet de cakepops nog even 5-10 minuten in de koelkast.

4

Cakepops in witte chocolade dippen

Picture - Stap-4 Cakepop schaapje cakepop in choco dippen.png

Smelt de witte chocolade eventueel opnieuw au bain marie. Doop een cakepops in de gesmolten witte chocolade. Laat heel even uitlekken...

5

Witte parels

Picture - Stap-5 Cackepop schaapje in witte parels dippen.png

...en doop dan snel in de pareltjes! Bedek de cakepop helemaal rondom met witte parels. Doe dit zo met alle cakepops.

6

Cakepop schaapje

Picture - Stap-6 cakepop schaapje kopje en pootjes op lijfje plakken.png

Plak met wat gesmolten witte chocolade de schapenkopjes en de pootjes aan de cakepops vast.