Flag

Cakeblokjes met marsepein en fondant

ongeveer 10 - 12 stuks
Moeilijk
40
Een vrolijke, en vooral lekkere traktatie! Cake met blokjes in verschillende kleurtjes bedekt met marsepein en fondant.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Extra nodig
2 elpoedersuiker
1 flesjeDr. Oetker Bakspray
Bakgerei
mixer met gardes
2beslagkommen
2cakevormen
kunststof roller
voor de gekleurde cake
1 pakDr. Oetker Wolken Vanille
200 mlslagroom
3eieren
2 tubesDr. Oetker Kleurstoffen geel en rood
voor de amandel botercrème
1 zakjeDr. Oetker Botercrème
100 groomboter (zacht)
125 mlmelk (koud)
1 tlDr. Oetker Aroma Amandelsmaak
voor decoratie
300 gmarsepein wit
2 verpakkingenDr. Oetker Rolfondant wit

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen geel en rood
Picture - Dr. Oetker Botercrème
Picture - Dr. Oetker Aroma Amandelsmaak
Picture - Dr. Oetker Rolfondant wit

Voorbereiding

Verwarm de oven voor. Bereid het beslag van de Wolken Vanille volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Baktijd: ongeveer 30 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C


Beslag kleuren

Verdeel het beslag over twee kommen. Meng en beetje gele kleurstof door het ene beslag en een beetje rode kleurstof door het andere beslag.


Twee kleuren cake bakken

Vet de cakevormen in met Dr. Oetker Bakspray. Verdeel het beslag over de cakevormen bak ca. 30 min. onderin de oven .


Amandel botercrème

Bereid de botercrème volgens de aanwijzingen op de verpakking en meng 1 tl. amandelaroma door de botercrème.


Blokjescake maken

Haal de cakes uit de vormen en snijd de korsten weg. Snijd de cake in dikke lange stroken van 2cm x 2cm. Bestrijk alle stroken met een dun laagje botercrème. Plak 2 gele en 2 rode stroken tegen elkaar aan als een soort dambord. Rol de witte marsepein dun uit en gebruik evt. een klein beetje poedersuiker tegen het plakken. Snijd de plak in stroken die even breed zijn als de cake. Bestrijk de marsepein met botercrème en rol strak rondom de cake. Rol de witte rolfondant dun uit. Snijd de plak in stroken die even breed zijn als de cake. Bestrijk de plak een klein beetje met water. Hierdoor blijft het fondant beter plakken. Rol de fondant strak rondom de marsepein. Druk met een mes een leuk patroon in de fondant. Snijd met een scherp mes in stukjes.