Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Brownie spookjes

Happy Halloween! Schattige brownie spookjes maak je zo:

6 - 8 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Brownie spookjes

Voor de brownies:

1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
50 g margarine
100 ml water

Voor de spookjes:

1 beker Dr. Oetker Choco Dip bruin
1 beker Dr. Oetker Choco Dip wit
6 marshmallows (witte)

Extra nodig:

Extra nodig:

Bereiding

Bereiding

1

Brownies bakken:

Maak de Brownies Choco zoals aangegeven staat op de verpakking. Laat na het bakken de Brownie Choco goed afkoelen.

2

Snij de brownies in vierkante blokjes. Je kunt ongeveer 6-8 blokjes maken.

3

Steek een cocktailprikker onderin de marshmallow en steek deze in een brownies blokje. De marshmallow moet op de brownie staan, niet erboven zweven. Als het stokje te lang is, breek er een stukje af.

4

Verwarm de Choco Dip volgens de aanwijzingen op het pakje. Laat het iets afkoelen zodat het wat dikker wordt. Zo krijg je een mooi stroperig effect.

5

Schenk de wat dikkere Choco dip heel rustig vanaf de bovenkant van de marshmallow. Nu druipt het heel langzaam langs je marshmallow naar beneden richting de brownie. Zorg dat de gehele marshmallow bedekt is met witte choco. Zet de brownies spookjes daarna even in de koelkast.

6

Verwarm nu de bruine chocodip totdat deze vloeibaar is. Haal de brownies uit de koelkast. Doop met een cocktailprikker in de bruine choco, hou het spookje een beetje schuin en laat de druppels als ogen en mond op de marshmallow vallen. Doordat deze koud is stolt de choco vrij snel.

Voedingswaarden Voor het recept Brownie spookjes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1748kJ
422kcal
1840kJ
444kcal
Vet 25g 27g
Koolhydraten 44g 47g
Eiwit 3.1g 3.3g