Flag

Brownie met banaan

ongeveer 8 porties
Gemakkelijk
20
Feestelijke Brownie met bananenslagroom en gekleurde disco.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
1mixer met gardes
taartzaag (of groot plat mes)
voor de brownie
1 pakDr. Oetker Brownies Choco
50 gmargarine
100 mlwater
voor decoratie en vulling
250 mlslagroom
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1 - 2bananen (klein)
1 flesjeDr. Oetker Disco

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Brownies Choco
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Disco
1

Verwarm de oven voor. Maak het beslag en bak de Brownies volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed afkoelen.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 40 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Snijd de brownie in 2 lagen. Dat kan heel makkelijk met een taartzaag, maar een groot plat mes kan ook. Snijd de brownie daarna in (8) kleine vierkante blokken.

3

Klop de slagroom met de vanillesuiker en de klop-fix helemaal stijf.

4

Prak de bananen met een vork tot moes. Voeg de bananenmoes toe aan de slagroom.

5

Haal van ieder blokje brownie de lagen voorzichtig uit elkaar en schep een flinke laag bananenslagroom op de onderste laag. Duw daarna de bovenste helft er weer rustig op. Strooi, voor het feestelijke effect, discokorrels op de bananenslagroom waar deze tussen de brownie uitkomt.