Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Brownie met banaan

Feestelijke Brownie met bananenslagroom en gekleurde disco.

Ongeveer (minimum) 8 porties

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Brownie met banaan

voor de brownie:

1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
50 g margarine
100 ml water

voor decoratie en vulling:

250 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
1 banaan (klein)
1 flesje Dr. Oetker Disco

Bakgerei:

1 mixer met garden
taartzaag (of groot plat mes)

Bereiding

Bereiding

1

Verwarm de oven voor. Maak het beslag en bak de Brownies volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed afkoelen.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Inclusief: Midden

Baktijd: 40 Min.

2

Snijd de brownie in 2 lagen. Dat kan heel makkelijk met een taartzaag, maar een groot plat mes kan ook. Snijd de brownie daarna in (8) kleine vierkante blokken.

3

Klop de slagroom met de vanillesuiker en de klop-fix helemaal stijf.

4

Prak de bananen met een vork tot moes. Voeg de bananenmoes toe aan de slagroom.

5

Haal van ieder blokje brownie de lagen voorzichtig uit elkaar en schep een flinke laag bananenslagroom op de onderste laag. Duw daarna de bovenste helft er weer rustig op. Strooi, voor het feestelijke effect, discokorrels op de bananenslagroom waar deze tussen de brownie uitkomt.

Voedingswaarden Voor het recept Brownie met banaan

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 1558kJ
369kcal
1195kJ
283kcal
Vet 20g 16g
Koolhydraten 44g 34g
Eiwit 2.8g 2.2g