Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Bosbessen-Yoghurttaart

Bosbessen Yoghurttaart: een bijzondere combinatie van cake en frisse yoghurt.

Ongeveer (minimum) 10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Bosbessen-Yoghurttaart

Voor de taart:

1 pak Dr. Oetker Yoghurt taart
60 g margarine
1 liter volle yoghurt bosvruchtensmaak
175 g bosbessencompote of bosbessenjam
6 dunne plakken cake

Extra nodig:

springvorm 24
garde
mixer met garden
lepel

Bereiding

Bereiding

1

Kruimelbodem met bosbessencompote:

Bekleed de springvorm met het bakpapier. Laat de 60 g boter/margarine smelten in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de mix voor kruimelbodem met een lepel door de gesmolten boter. Verdeel de kruimelmassa over de springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel stevig aan. Zet de vorm 10 minuten in de koelkast. Roer de bosbessencompote los met een garde en verdeel de compote over de kruimelbodem.

2

Het yoghurttaart mengsel:

Doe de yoghurttaartmix en de bosvruchten yoghurt in een kom en klop het met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig mengsel.

Verdeel de helft van het yoghurttaart mengsel over de kruimelbodem en bedek dit met 6 plakken cake.

3

Verdeel de rest van het yoghurttaart mengsel over de plakken cake. Laat de bosbessen yoghurttaart circa 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Bosbessen-Yoghurttaart

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 772kJ
185kcal
681kJ
164kcal
Vet 10g 8.8g
Koolhydraten 19g 16g
Eiwit 4.5g 4g