Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Boeken cupcakes

Het is weer tijd om met de neus boven de boeken te hangen. Back to school. Tijd voor een heerlijke cupcake.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Boeken cupcakes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 g margarine
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

2 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
Dr. Oetker Suikerhartjes
Dr. Oetker Kleurstoffen
fondant of marsepein in de kleur geel

Extra nodig:

mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
kunststof mesje voor fondant

preparation

Bereiding

1

Cupcakes basis

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 22 minuten

2

Decoreren

Rol de gele basis van fondant of marsepein uit tot ca. 2 mm. Neem een uitsteker ter grootte van een cupcake en steek rondjes uit. Smeer de cupcake in met wat topping wit en leg hierop een geel rondje. Kleur met de kleurstoffen een deel van het witte fondant groen (kleurstof blauw + geel), een deel rood en een deel blauw. Zorg dat je genoeg witte fondant overhoud voor de volgende stap.

3

Boekje maken

Snijd uit een plakje witte fondant rechthoekjes van ongeveer 1 bij 1,5 cm. Leg zo'n wit blokje op een plakje gekleurde fondant blauw groen of rood en snijd langs 1 lange en twee korte zijden van het witte plakje. Het lange stuk wat nu nog over is, vouw je om het witte vlakje heen en deze maak je dan weer gelijk met de rest. Nu heb je een boekje.

4

Met een kunststof mesje duw je een inkeping iets vanaf de kant voor de rug van het boek. Maak van een andere kleur nog zo'n zelfde boekje. Stapel de twee boeken en plak twee suikerhartjes als voorkant van het bovenste boek.

5

Open boekje maken

Voor het geopende boekje zorg je dat je witte plakje 2 cm breed is en 1,5 cm lang. Deze knik je in het midden met en kleine snede. Snijd niet helemaal er doorheen, maar gebruik het als vouwlijn. Leg het witte vlakje op een gekleurd plakje fondant en snij langs het witte plakje, maar zorg dat je overal zo'n 2 milimeter vanaf de rand blijft.

6

Gebruik voor de tekst in het open boek de chocostift. Dit laatste boekje leg je een beetje tegen de stapel aan en je boeken cupcake is klaar.

Voedingswaarden Voor het recept Boeken cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2671 kJ
638 kcal
2998 kJ
716 kcal
Vet 13.95 g 15.67 g
Koolhydraten 45.38 g 50.98 g
Eiwit 3.67 g 4.13 g