Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Boeken cupcakes

Het is weer tijd om met de neus boven de boeken te hangen. Back to school. Tijd voor een heerlijke cupcake.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Boeken cupcakes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (of Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Chocolade)
100 g margarine
2 eieren op kamertemperatuur
100 ml melk

Voor decoratie:

2 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
1 zakje Dr. Oetker Topping Wit
Dr. Oetker Suikerhartjes
Dr. Oetker Kleurstoffen
fondant of marsepein in de kleur geel

Extra nodig:

mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
kunststof mesje voor fondant

preparation

Bereiding

1

Cupcakes basis

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: over 22 Minuten

2

Decoreren

Rol de gele basis van fondant of marsepein uit tot ca. 2 mm. Neem een uitsteker ter grootte van een cupcake en steek rondjes uit. Smeer de cupcake in met wat topping wit en leg hierop een geel rondje. Kleur met de kleurstoffen een deel van het witte fondant groen (kleurstof blauw + geel), een deel rood en een deel blauw. Zorg dat je genoeg witte fondant overhoud voor de volgende stap.

3

Boekje maken

Snijd uit een plakje witte fondant rechthoekjes van ongeveer 1 bij 1,5 cm. Leg zo'n wit blokje op een plakje gekleurde fondant blauw groen of rood en snijd langs 1 lange en twee korte zijden van het witte plakje. Het lange stuk wat nu nog over is, vouw je om het witte vlakje heen en deze maak je dan weer gelijk met de rest. Nu heb je een boekje.

4

Met een kunststof mesje duw je een inkeping iets vanaf de kant voor de rug van het boek. Maak van een andere kleur nog zo'n zelfde boekje. Stapel de twee boeken en plak twee suikerhartjes als voorkant van het bovenste boek.

5

Open boekje maken

Voor het geopende boekje zorg je dat je witte plakje 2 cm breed is en 1,5 cm lang. Deze knik je in het midden met en kleine snede. Snijd niet helemaal er doorheen, maar gebruik het als vouwlijn. Leg het witte vlakje op een gekleurd plakje fondant en snij langs het witte plakje, maar zorg dat je overal zo'n 2 milimeter vanaf de rand blijft.

6

Gebruik voor de tekst in het open boek de chocostift. Dit laatste boekje leg je een beetje tegen de stapel aan en je boeken cupcake is klaar.