Flag

Blondie

9 stuks
Gemakkelijk
40
Probeer deze heerlijke blondie met witte chocolade, frambozen en amandelschaafsel vandaag nog en geniet van een smaakexplosie!
In tegenstelling tot wat je misschien dacht, is een blondie geen witte chocolade brownie. Het is eigenlijk een soort stevige koek van (licht)bruine suiker en boter. Soms voegen mensen wat witte chocolade toe voor extra smaak en dimensie, maar dat is zeker geen must!
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Ingrediënten voor de Blondie
120 groomboter
1ei
180 gbasterdsuiker lichtbruin
0,5 tlDr. Oetker Aroma Amandelsmaak
130 gKristalbloem (Koopmans)
1 tlDr. Oetker Backin
160 gwitte chocolade
150 gframbozen
40 gDr. Oetker Amandelschaafsel
poedersuiker (om te bestrooien)
Extra nodig
bakpapier
steelpan
garde
spatel of plat mes
bakvorm vierkant 20x20

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Aroma Amandelsmaak
Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Amandelschaafsel

Voorbereiden

1

Verwarm de oven voor. Vet de bakvorm in en bekleed deze met bakpapier.

Baktijd: 30 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C

Temperatuur heteluchtoven: 170 °C

2

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.


Blondie maken
3

Smelt de boter in de steelpan op laag vuur.

4

Meng de gesmolten boter met het ei, lichtbruine basterdsuiker en amandel aroma tot het een glad geheel is.

5

Meng de Backin door de Kristalbloem. Voeg deze bloem vervolgens bij het botermengsel en meng dit tot het een geheel is.

6

Hak de witte chocolade in stukjes. Spatel de witte chocolade door het beslag.

7

Verdeel het beslag over de bakvorm en verdeel de frambozen en het amandelschaafsel over de Blondie.


Blondie bakken
8

Bak de Blondie ongeveer 30 minuten tot hij goudbruin is. Het is prima als de Blondie nog een beetje smeuïg blijft.

9

Nadat de Blondie is afgekoeld, snijd je deze in porties en garneer je ze met een vleugje poedersuiker.